Sağlık

Cilt Sorunları Nasıl Onarılır

Günümüzde birçok insan kaşıntı, egzama, ürtiker veya sedef hastalığı gibi hastalıklardan muzdariptir. prof. Canan Karatay cilt problemlerinin vücudumuzdaki belirtilerini ve cilt problemlerini nasıl ortadan kaldırabileceğimizi anlattı.

Cildimiz; Vücudumuzu ve organlarımızı koruyan bir organımız olduğunu belirten Prof. Cilt hastalıklarında; Derideki egzamalar, derideki kaşıntılar, kurdeşen ve vücuttaki bazı rahatsızlıklar biraz zaman aldığını gösterir. Bağışıklık sisteminin yıkıldığını, azaldığını ve çöktüğünü gösteren en değerli belirtilerdir. Cildimizin değerli mikrobiyomları kaybolduğunda, cildimizin bağışıklık sistemi çöker. Cildimizdeki bağışıklık sistemini ve cildimizin hücrelerini güçlendiren en değerli nedenler. Yağlar, sağlıklı yağlar, sağlıklı proteinler. D vitaminini güneşten ve kolesterolden alıyoruz. Bunlar vücudumuza düzenli bir şekilde girdiğinde, cildimiz gerçekten güçlenir. Mikrobiyom güçleniyor. Bunu yıllardır söylüyoruz. Sağlıklı beslenme çok değerlidir. Yağlar çok değerlidir. Çok yaygın olan ve bizi rahatsız eden cilt kaşıntılarının en değerli nedeni cilt kuruluğudur. Cilt kuruluğudur. Cildimizin kurumasını önlemek için doğal olarak cildimizi yağlamamız gerekir. Ama doğal yağlar kullanmalıyız. Doğal yağlar da zeytinyağı, fındık yağı içerebilir.” söz konusu.

 

Cilt Sorunlarından Kurtulmak İçin Deterjanlardan Uzak Durmalıyız

Cilt Sorunlarından Kurtulmak İçin Deterjanlardan Uzak Durmalıyız

Cildimizi kurutmamak için sık sık deterjanlarla uğraşmamamız gerektiğini belirten Prof. Dr. Canan Karatay,   “Özellikle kadınlar ellerini deterjanlarla çok sık yıkadıklarında ciltleri soyuluyor ve kabuklanıyor. Deride kızarıklıklar var. Bunlar gerçekten de deterjanlarda bulunan inorganik klor ve inorganik maddelerin yok edilmesidir. Mikrobiyotadaki dost bakterilerin yok olmasının sebeplerinden biri de budur. Temizliği doğal sirke ile yapacağız. Bunu doğal bir kabartma tozu ile yapacağız. Mümkün olduğunca organik denilen kimyasallarla yapacağız. Doğal kimyasalların hiçbiri organik değil, inanmayın. Ona da söyleyeceğim. Ama bir sodyum bikarbonat. En iyi temizleyicidir. Bunu da söyleyeyim. En güzel kokuyor. Sirke en iyi temizleyicidir. Tüm mikropları öldürür. Her gün, her tuvaletten sonra çamaşır suyu dökmek yanlıştır. Bunu da burada belirtmek istiyorum.” dedi.

Cilt sorunları yaşamamak için beslenmemize de dikkat etmeliyiz.

Cildimizi yağlarken yağlarımızı da yemek ve içeceklerle karşılamamız gerektiğini belirten Prof. Canan Karatay, “Bağışıklık sistemimizi güçlendireceğiz. D vitamini çok değerlidir. Kolesterol çok değerlidir. D vitamininden asla korkmayacağız. Bağışıklığımızı güçlendiriyoruz. Genel olarak vücudumuz virüslere ve bakterilere karşı dirençli hale gelir. Cildimiz dirençli hale gelir. Gerilim de çok değerlidir. Gerginlikten olabildiğince uzak duracağız. En iyi olağan faktörlerden biri hareket etmektir. Yüzmek, güneşlenmek, uyumak. Doğal tereyağından, doğal zeytinyağından korkmayacağız. Zeytinyağı ile vücudumuzu ve cildimizi yumuşatacağız. Kaşıntıdan kurtuluyoruz. Ve ısırıklara tekrar uygulamak için sirke uygulayabiliriz. Bazı sinek ısırıkları. Ve karbonatlı su ile banyo yapabiliriz. Her şeyi yapabiliriz. Sonra rahatlıyoruz. Tek başına kullandığımız krem ​​yok. Hiçbir ilaç onları iyileştirmez. Temel olarak mikrobiyomu canlandırmamız gerekiyor.” (BSHA- Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

sapancahaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu