Sağlık

Saç uzatma saça zarar verir mi?

Esmanur GÜLBAHAR – M. Taha ÇELİKBAŞ – Herkes Duysun / BURSA (IGFA) –Saç Uzmanı Melih Gürün, Herkes Duyuyor, saç ekimi uygulaması, boncuklu saç ve kaynak saç arasındaki farklar, uzatma saçın kullanım süresi hakkında bilgi verdi.

Günümüzde mikro uzatma saçın moda olduğuna değinen Melih Gürün, “Mikro uzatma saç günümüzün modası. Mikro uzatma saçlarda, doğru kullanımda herhangi bir sorun yaratmadan, kendi saçınız azsa saçlarınızı yoğunlaştırıp, uzatabilirsiniz.” söz konusu.

BONCUK KAYNAĞI İLE MİKRO KAYNAK ARASINDAKİ FARK NEDİR?

Boncuk uzantılarının görünür olduğunu ve saça zarar verdiğini dile getiren Gürün, “Boncuk uzantıları kökleri hassas olduğundan gözle görülür ve saç dökülmesine neden olur. Mikro kaynak daha hafif olduğundan tabanları yormadan uzun süre kullanılabilir. Kendi saçınızda ayırmadan kullanabilirsiniz. Günümüzde gelişme olduğu gibi mikro kaynak da gelişiyor ve güzelleşiyor. Kullanım açısından gerçek eserler, destek ve tarama ile daha uygun bir görünüme sahip olabilirsiniz. Kaynak saçlarının teknik olarak doğru takılması ve hatasız kullanılması çok değerlidir. Grup olmadığında gerçek kullanım ve doğruluk saçlara zarar verebilir. Önyargı var ve biz onu kırmaya çalışıyoruz. Genç nesil daha ön plana çıkıyor, saçları dökülüyor. Kökleri hassaslaşıyor. Bugün saç uzatmanın geliştiğine inanıyoruz.” dedi.

KAYNAK SAÇLARI NE KADAR SÜRE KULLANILIR?

Mikro saç kaynak uygulamalarının en fazla 3 ay kullanılması gerektiğine dikkat çeken Gürün, “Doğru kullanıldığında kullanım süresi maksimum 3 aydır. Saçlar uzadıkça kök kılları da çıkmaya başlar. Düşmeye başlıyor. Yeni saçlarımız da çıktı ama bu sorun değil.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu