Sağlık

Biz Değil, Bilim Diyor: Düzenli Seks Yapmanın Vücudunuz İçin 13 Faydası

Düzenli ve sağlıklı bir cinsel yaşamın faydaları saymakla bitmez. Partnerinizle geçireceğiniz bu keyifli zaman boyunca sadece keyif almakla kalmayacak, vücudunuzda birçok faydalı yansımayı da başlatacaksınız.

Daha fazlasını öğrenmek istiyorsanız, hadi içeriğe geçelim! ?

1. Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Düzenli ve sadık seksin sağlık açısından birçok faydası vardır. Ancak uzmanlar, özellikle bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi nedeniyle düzenli seksin hayatın vazgeçilmez bir parçası olduğunu söylüyor. Araştırmalar, daha sık seks yapan kişilerin vücutlarındaki bakteri ve virüslere karşı daha iyi mücadele ettiğini gösteriyor.

2. Hastalıklara düzgün gelir.

Güçlü bir bağışıklık sistemi sonucunda düzenli cinsel yaşamı olan bireylerde grip, nezle ve nezle gibi hastalıklara daha az rastlanır.

3. Kadınlarda idrar kontrolünü sağlar.

Bilimin kesin olarak kanıtladığı bir başka şey de, cinsiyetin, özellikle çocuk doğurmuş veya yaşlı kadınlarda görülen idrar kaçırmanın bir analizi olduğu gerçeğidir. Bu bilgilere göre düzenli seks kadınlarda bu sorunun giderilmesine yardımcı olur ve genital kasları güçlendirerek idrar kontrolünü sağlar. ?

4. Uyku kalitesini artırır.

İyi bir seksin sonunda yorgun bedeni rahatlatmak için en uygun yöntem derin bir uyku çekmektir. Uzmanlara göre orgazm sonrasında gebelikte salgılanan prolaktin hormonu seviyesinde artış gözlemleniyor. Bu hormon vücudun gevşemesine ve rahatlamasına yardımcı olur. Bu nedenle uyumakta zorlanıyorsanız, karşılıklı bir cinsel yaşamda yatıyor olabilir! ?

5. Memnun.

Seks sırasında vücutta birçok hormon salgılanır. Bunların ortasında özellikle endorfin ve serotonin genel ruh halini iyileştirmeye büyük ölçüde yardımcı olur. Meşhur memnuniyet hormonu seviyesindeki bu artışı daha önce fark etmişsinizdir! ?

6. Vücut ağrılarını azaltır.

Birçok uzman vücut ağrıları için ilaç yerine seksi önermektedir. Baş ağrısı gibi sıkıntılar sıklıkla seks yapmamanın bahanesi olarak kullanılsa da temel analiz aslında sekste olabilir. Bu nedenle başta baş ağrıları olmak üzere birçok vücut ağrısı iyi bir seks sonrası büyük ölçüde hafifler. Ayrıca seksin açık yaraları güzelleştirici etkisi vardır. ?

7. Eğitimin yerine geçer.

Yüksek çaba için seks, iyi bir eğitim formülüdür. Karın ve bacak kaslarını güçlendirmek için mükemmeldir. Seks çalışması sırasında normalde aktif olmayan birçok kas grubu eş zamanlı olarak çalıştırıldığı ve fazla kalori vücutta yakıldığı için, kilo kontrolü için bile seks önerilir. Araştırmalara göre, yeterli seks sırasında sadece yarım saatte 100 kalori yakılıyor. Bu nedenle yaza hazırlanmak için en uygun yöntemlerden biri olduğu söylenebilir. ?

8. Partner uyumunu güçlendirir.

Seksin bir diğer faydası da eşler arasındaki uyumu ve sevgiyi pekiştirmesidir. Diğer bir deyişle, sistematik bir bağ kuran insanlar kendilerini birbirlerine daha yakın hissetmekte ve bu daha sağlıklı bir ilişki biçimi oluşturmaktadır. Bire bir ilişkideki inanç sorunları da düzenli bir cinsel yaşam sayesinde aşılabilir.

9. Kalp ve damar sağlığına iyi gelir.

Cinsiyetle ilgili en son çalışmalar, kardiyovasküler sağlıkla ilgili olanlardır. Buna göre; Sistematik ve ideal bir cinsel yaşam sadece kandaki oksijen seviyesini artırmakla kalmaz, aynı zamanda organların daha fazla beslenmesini sağlar, felç ve tansiyon risklerini azaltır. Doğal olarak sağlıklı bir yaşam için kesinlikle düzenli bir cinsel yaşam önerilir. ?

10. Voltaj kontrolü sağlar.

Stres faktörü de seks sayesinde ortadan kaldırılabilir. Uzmanlara göre yaşanan yüksek gerilim çoğunlukla seks yapmamaktan yani rahatlayamamaktan kaynaklanıyor. Çünkü keyifli ve sadık bir seks, ruh halini yükseltir ve vücuttaki gerilimi alır. ?‍♂️

11. Cildi güzelleştirir.

Seks cilt için yeterince iyidir. Temel olarak kan dolaşımını artırarak yüzdeki kılcal damarların beslenmesini sağlar ve yaşlanmanın etkilerini hafifletir. Ayrıca günümüzde birçok bakım ürününde bulunan kolajen üretimini hızlandırır. Bu yüzden cilt bakım ürünlerine tonlarca para harcamaktansa nazik olmanın çok daha ekonomik bir yolu! ?

12. Prostat kanserine karşı korur.

Düzenli cinsel ilişkinin erkekler üzerinde özel etkileri vardır ve bunlardan biri de prostat kanserine karşı koruyucu olmasıdır. Çalışmalar, daha sık ve daha sağlıklı seks yapan erkeklerin prostat kanseri riskinin diğerlerine göre çok daha düşük olduğunu doğrulamaktadır. Kanseri etkileyen birçok faktör olmasına rağmen, seks her zaman bir önlem olarak kullanılabilir. ✌️

13. Adet dönemini düzenler.

Düzenli seksin kadınlar için en büyük faydası adet sancılarını dindirmesi ve adet dönemlerini düzenlemesidir. Ayrıca gerginliği giderici etkisinden dolayı bu çılgın dönemleri daha kolay tamamlamaya yardımcı olur. Daha kararlı hormon salınımı sağladığı için duygu durumunu iyileştirir. Özetle sistematik ve özgüvenli seks, ilişkinin her iki tarafına da sayısız fayda sağlayarak herkesi memnun eder. ❤️

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu