Haber

THY 10 bin yeni personel alımı yapacak

THY Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamada, dünyanın en çok ülkesine uçan ve uçtuğu nokta sayısını her geçen gün artıran şirketin, 1933 yılında başladığı yolculuğuna 4 kişilik bir filo ile devam ettiği belirtildi. 5 uçak, bugün 400 uçaklık bir filo ile.

Filosunu önemli ölçüde büyüten THY’nin yarattığı istihdam alanları ile Türkiye ekonomisine değerli katkı sağladığı belirtilen açıklamada, 2022 yılında 2 bin 577 kişiyi bünyesinde barındıran şirketin, güçlü mali yapısı, iştirakleri ile birlikte 2023 yılında 10 bin yeni çalışan istihdam etmeyi planlamaktadır.

Açıklamada görüşlerine yer verilen THY Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, “Dünyanın en çok noktasına uçan bayrak taşıyıcı olarak, hedeflerimiz doğrultusunda filomuzu ve çalışan sayımızı artırmaya devam ediyoruz. güçlü mali yapısı ve gelecek hedefleri.Ülke ekonomisinin büyümesine önemli katkı sağlayan bayrak.Taşıyıcımız, dünyanın en büyük ikinci havayolu şirketi olma gayretiyle çalışmaya devam edecektir.”

THY’nin iştirakleriyle birlikte şu anda 75 bin çalışanı olduğu hatırlatılan açıklamada, şirketin 2023 yılı sonunda 435 olması planlanan uçak sayısını 2033 yılına kadar 800’e, uçak sayısını ise artırmayı hedeflediği belirtildi. çalışan sayısı 150 bine (HABER MERKEZİ)

haber-sarayduzu.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu