İş

700 bin kamu çalışanına yüzde 45 zam yapıldı

Kamu çalışanlarının mali ve sosyal haklarını belirleyecek Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle imzalandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada;

– Arkadaşlarımızın yapmış olduğu görüşmeleri, hesap yapmanın ötesinde, vicdanımı, masraflarımı, ülkemin çıkarlarını bir kenara bırakmadan adil bir değerlendirme yapmak istedim. Bu eşsiz değerlendirme sonucunda bana gelen bilgileri aşmaya çalıştım. Çalışma hayatımızın değerli temsilcilerini ve onların ulaştığı tüm aile bireylerini göz önünde bulundurarak bugünlere hazırladık.

– Toplu İş Sözleşmesi Çerçeve Protokolü imza töreni vesilesiyle milletimizin huzurundayız. Bu protokol ile 2023-2024 döneminde yaklaşık 700 bin kardeşimizin alacağı bedelin çerçevesini belirliyoruz.

– (Devlet çalışanları) Gece çalışanlarının ücretlerinin yüzde 8 zamlı olarak ödenmesini öngörüyoruz. Fazla mesai ücretlerini yüzde 70 oranında artıracağız.

– 700 bin kamu çalışanına yüzde 45 zam yapıldı.

– (Kamuda) Gazi, terör mağduru ve şehit yakınlarının çıplak fiyatlarına %10 ekliyoruz.

– Ayrıca bu sözleşme ile iş başı ikramiyesi ödemeyen işçilerimiz için yüzde 4 ile yüzde 6 arasında prim ödeme uygulamasını hayata geçiriyoruz.

– Bu toplu iş sözleşmesi ile sosyal yardım payı dahil fiyatları yüzde 45 artırarak en düşük kamu çalışanı fiyatını 15 bin liraya çıkarıyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu