Ekonomi

Rüzgar Günü Zirvesi’nde Yenilenebilir Enerji ve Sürdürülebilir Enerji Dönüşümü Tartışıldı

Enerji sektörünün sürdürülebilir geleceği için değerli bir rol oynayan yenilenebilir enerji kaynakları konusunda farkındalığı artırmak ve gençlerin sektöre olan ilgisini artırmak amacıyla her yıl düzenlenen Enerjisa Production Wind Day Hill, bu yıl stratejik ortaklık ile düzenleniyor. Harvard Business Review Türkiye’nin teması “Enerjimiz Rüzgarla, Geleceğimiz Sizlerle”. düzenlendi. Online olarak gerçekleştirilen zirvede alanında uzman isimler, yenilenebilir enerjinin geleceği, enerji dönüşümü, enerji dönüşümünde fırsatlar, alınması gerekenler ve rüzgar santrallerinin yolculuğu hakkında konuştu.

 

Hayata saygı duyarak daha keyifli bir gelecek için güç üreten Enerjisa Üretim, her yıl düzenlediği Rüzgar Günü Zirvesi’ni bu yıl Harvard Business Review Türkiye’nin stratejik ortaklığıyla gerçekleştirdi. “Enerjimiz Rüzgarla, Geleceğimiz Sizlerle” temasıyla düzenlenen Rüzgar Günü Zirvesi’nde enerji sektörünün önde gelen isimleri konuşmacı olarak yer aldı ve sürdürülebilir geleceğimizde rüzgar enerjisinin rolünü değerlendirdi. Tepe’nin açılış konuşmasını yapan Harvard Business Review Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Serdar Turan, geleceğin yenilenebilir enerji ile şekilleneceğine vurgu yaptı.

 

Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu ve TEMA Vakfı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Murat Türkeş “İklim Krizinde Durumumuz Ne?” Yaptığı sunumla ortalama sıcaklık artışına vurgu yaparak katılımcıları bilgilendirdi.

 

Serdar Turan ile “Yenilenebilir Enerjinin Geleceği: Fırsatlar ve Eylemler” başlıklı oturumda konuşan Enerjisa Üretim CEO’su İhsan Erbil Bayçöl, “ Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Enerjisa Production Wind Day Hill kapsamında bölüm katılımcıları ve gençlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Geleceğimize yön verecek gençleri bölümümüz ve özellikle rüzgar enerjisi hakkında bilgilendirmek ve onları elektrik sektörüne kazandırmak önceliklerimiz arasında yer almaktadır. Rüzgar enerjisi geleceğimiz demektir, çocuklarımız demektir. Bu nedenle her yıl hayata geçirmeyi hedeflediğimiz Wind Day Hill bizim için büyük önem taşıyor” dedi.

 

“Yenilenebilir enerjide payımızı yüzde 60’a çıkarmayı hedefliyoruz”

Bayçöl, Enerjisa Üretim olarak 2032’de emisyonlarda ‘eşit’, 2045’te ‘net sıfır’ olmayı hedeflediklerini belirtti. “Türkiye yenilenebilir enerjide büyük ve güçlü bir potansiyele sahip. Rüzgar da Türkiye için değerli bir fırsat. Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de rüzgarın elektrik üretimindeki kapasitesi artıyor. Geleceğin anahtarının yenilenebilir enerjide olduğunun bilinciyle, doğru strateji ve planlamalarla Türkiye’nin orta ve uzun vadede bu alanda bir merkez haline gelebileceğine inanıyoruz.  Enerjisa Üretim olarak Türkiye’nin en yüksek konsey gücüne sahip saf elektrik üreticisiyiz. Bu alanda yapacağımız yatırımlarla yenilenebilir enerji payımızı yüzde 60’a çıkarmayı hedefliyoruz. Enercon ile geçtiğimiz günlerde heyecan ve gurur duyduğumuz bir sözleşmeye daha imza attık. Anlaşma ile Türkiye’de ilk kez kurulacak yeni kara rüzgar türbini modeli E-175 EP5’in prototipini Bandırma Santrali’mizde ve Balıkesir Rüzgar Santrali’nde test edebileceğiz. Enerjisa Üretim bünyesinde yatırımların yanı sıra toplumsal cinsiyet eşitliğine de büyük önem veriyoruz. Santrallerimizden birinin tamamen kadınlardan oluşması için çalışıyoruz. Womentum programımız sayesinde santral müdürümüzden kadın teknisyen ve kadın mühendislerimize kadar 3 yılda bu hedefimize ulaşmayı hedefliyoruz.”

 

Enerjiyi Merkeze Koyan Yeni Nesil Meslekler başlıklı oturumda Enerjisa Üretim, İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Gürkale; “Enerjisa Üretim, yenilenebilir enerji alanında yaptığı yeni yatırımlarla büyüme trendinde olan bir enerji şirketidir. Bu noktada  Kişisel gelişimden kariyer planlamaya, sürdürülebilirlikten güç teknolojileri ve üretime kadar pek çok alanda eğitim ve gelişim alanları ile hem çalışanlarımıza hem de departmanımıza destek olmaya devam ediyoruz. Enerjisa Üretim olarak farklı alanlarda projeler yürütüyoruz; Sadece kendi çalışanlarımız için değil, tüm şubenin ve güç ekosistemindeki tüm paydaşlarımızın gelişimi için yeni çalışmalar yapmaya hazırız.  Ancak iktidar bölümü ilk bakışta erkek egemen bir kesim gibi algılansa da aslında bizim işimizde kadın ya da erkek yok, tamamen akıl, bilgi ve teknoloji ile işimizi yapıyoruz. Bu bakış açısı doğrultusunda enerji bölümünde rüzgar alanına daha fazla kadın çalışan kazandırılması hedeflenmektedir.  Rüzgarı Güce Çeviren Kadınlar programını başlattık” dedi.

 

Öğrenciler ve katılımcılar rüzgar santralleri hakkında bilgi aldı

Yaklaşık 1600 katılımcının online olarak takip ettiği “Enerjimiz Rüzgarla, Geleceğimiz Sizlerle” temasıyla düzenlenen Rüzgar Günü Zirvesi’nde katılımcı ve öğrenciler, rüzgar enerjisi ve santraller hakkında dünyanın önde gelen isimlerinden bilgi aldı. güç dalı. Uzmanların gözünden yenilenebilir enerjinin geleceği, enerji dönüşümü ve enerjinin geleceği konuları katılımcılara aktarıldı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

celebi-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu