Haber

İhlas Vakfı kurban hissesi fiyatlarını açıkladı

İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mahmut Kemal Aydın, 2023 yılı kurban payı miktarının yurt dışında 2 bin 400 TL, yurt içinde 5 bin 900 TL olduğunu açıkladı.

İhlas Vakfı, kurban hisselerinin vekalet ücretini Kurban Bayramı’na günler kala açıkladı. İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mahmut Kemal Aydın, 2023 yılı için yurt dışında 2 bin 400 TL, yurt içinde ise 5 bin 900 TL olarak belirlediklerini açıkladı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Aydın, “ Yurt dışında Afrika ve Asya’da kurbanlarımızı, Afrika’da Uganda, Çad, Somali, Asya’da Afganistan ve Hindistan’da, Anavatanımızın olduğu şehirlerde de kurbanlarımızı keseceğiz. buna göre sığır 2 yaşında olmalı biz böyle anlıyoruz örtülü olup olmadığına bakarız örtülmemiş hayvanları almıyoruz küçükbaşlarda kuzu 1 yaşından büyükse 6 aylıktan büyük veya eski ise kurban kesilir” dedi.

“Kurbanlarımızı dinimizin emrettiği niteliklere göre keseriz”

Kurban Bayramı öncesi kurban fiyatlarını anlatan Mahmut Kemal Aydın, “Yabancı hisse fiyatını 2 bin 400 TL, yerli hisse fiyatını 5 bin 900 TL olarak belirledik. Bu yıl yurt dışında kurbanlarımızı keseceğiz. Afrika ve Asya.Afrika’da Uganda, Asya’da Çad,Somali,Afganistan ve Hindistan.Yurdumuzun olduğu şehirlerde de kesiyoruz.Kurbanlarımızı dinimizin emrettiği belli özelliklere göre kesiyoruz.Buna göre sığırlar 2 olmalı. Biz böyle anlıyoruz, kapağının atılıp atılmadığını kontrol ediyoruz. “Atılmamış hayvanları almıyoruz. Küçükbaş hayvanlarda ise 1 yaşından büyük veya 6 aylıktan büyük kuzu kurban edilir” dedi.

“Kurbanlık etleri Afrika’daki yetimhanelerde çocuklarımıza yediriyoruz”

Aydın, kurban etinin yurt dışında nasıl ve nerelerde dağıtıldığı hakkında da bilgi verdi. “Afganistan’da 145 külliyemiz ve bu külliyelerde 17 bin öğrencimiz okuyor. Ayrıca yurtlarımız da var. Kabil ve Şibirgan’da bu yurtlarda kalan yükseköğrenim öğrencilerimiz var. Burada kullanıyoruz, hiç kaybetmeyiz.” söz konusu.

“Kurbanın resmini bir hafta içinde her vekile gönderiyoruz”

Son olarak vatandaşların İhlas Vakfı’na nasıl mağdur vekalet verebileceğine dair bilgi veren Aydın, “İhlas Vakfı vekalete çok değer verir. 212 451 49 00. Ayrıca kesilen maktulün görüntüsünü alabilmek için telefon numarasını kaydettirecek veya İhlasvakfi.org.tr internet sitemize girerek mağdur sekmesine tıklayıp vekâletname verecek. karta tek seferde veya 4 taksitte ödenebilir. Bu süreçlerin sonunda her bir vekalete kurban görselini bir hafta içinde gönderiyoruz” dedi. – İSTANBUL

haber-savsat.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu