İş

New York Borsası Karışık Trendlerle Tamamlandı

YENİ New York Borsası günü karışık bir seyirle tamamladı.

Kapanışta Dow Jones endeksi yüzde 0,13 oranında değer kaybederek 34.945,47 puana geriledi.

S&P 500 endeksi yüzde 0,12 artışla 4.508,24 puana, Nasdaq endeksi ise yüzde 0,07 artışla 14.113,67 puana yükseldi.

ABD’de açıklanan bilgiler ve şirket bilançolarının ardından borsalarda karışık bir seyir izlendi.

Ülkede ilk kez işsizlik maaşına başvuranların sayısı geçen hafta piyasa beklentilerini aşarak 231 bin ile son 3 ayın en yüksek seviyesine çıktı.

Devam eden işsizlik maaşı başvuru sayısı 1 milyon 865 bin ile son iki yılın en yüksek değerine ulaştı.

Analistler, bilgilerin istihdam piyasasında son dönemdeki yumuşama sinyalleriyle tutarlı olduğunu belirterek, enflasyonun bu hafta da yavaşlama işaretleri gösterdiğini hatırlattı.

Öte yandan ağ, bulut ve siber güvenlik çözümleri sunan Cisco Systems’in hisselerinin, bilançosundaki zayıf yönlendirmenin ardından yaklaşık yüzde 10 oranında değer kaybetmesi dikkat çekti.

ABD perakende devi Walmart’ın hisseleri de tüm yıl kazanç tahminini düşürmesinin ardından yüzde 8’den fazla değer kaybetti.

ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin açıklamaları da takip edilirken, Fed İcra Kurulu Üyesi Lisa Cook, ekonomide yumuşak bir inişin enflasyonda kalıcı bir düşüş ve güçlü bir işgücü piyasasıyla mümkün olduğuna inandığını ancak bunun bir garanti değil.

Cook, Fed’in faiz artırımı ve bilanço ayarlamaları gibi aksiyonlarının hem toplam talebi sınırlayarak hem de uzun vadeli enflasyon beklentilerini sağlam bir şekilde sabit tutarak enflasyonun düşmesine katkıda bulunduğunu belirtti.

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester da enflasyonun yüzde 2’ye doğru gittiğine dair daha fazla kanıt görmeye ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, ABD ekonomisi için resesyon öngörmediğini belirtti.

Para politikasıyla ilgili meselenin faiz indirimi olmadığını belirten Mester, sorunun kısıtlayıcı duruşta ne kadar kalınacağıyla ilgili olduğunu vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu