Haber

‘Kırmızı Bülten’ Tarafından Çocuk İstismarından Aranan Üvey Baba’ya Beraat

Soruşturma aşamasında yurt dışına kaçan ve Aksaray’da evli olduğu kadının 14 yaşındaki çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen CES’e verilen 15 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından bozuldu. sanık beraat etti.

Aksaray’da evli olduğu kadının 14 yaşındaki çocuğuna cinsel istismarda bulunan ve evli olduğu kadına şiddet uygulayan CES, soruşturma aşamasında yurt dışına kaçmış ve tutuklanma talebi reddedilmişti.

Aksaray 1. Ağır Ceza Mahkemesi, duruşmalara katılmayan CES hakkında 5 Ocak 2021’de tutuklama kararı, tutuklama kararı infaz edilemeyen sanıklar hakkında ise kırmızı bülten çıkarıldı.

CES geçen Temmuz ayında Gürcistan’da yakalanmış ve Adalet Bakanlığı onun Gürcistan’dan iadesini talep etmişti.

Türkiye’ye getirilen CES, eylül ayında görülen duruşmada 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı ve tutukluluğunun devamına karar verildi.

İtiraz beraat etti

Kısa Dalga’dan Esra Tokat’ın haberine göre, kararın temyize götürülmesinin ardından mahkeme, sanığın mahkumiyeti için yeterli kesin ve inandırıcı delil bulunmadığından ilk derece mahkemesinin kararının iptaline ve sanığın beraatine karar verdi. elde edilmiştir.

Savcılığın taciz düzeyinde cinsel saldırı hatasından cezalandırılması talebi de reddedildi.

“Cezasının artırılacağını düşünürken beraat etti”

Mağdur çocuğun avukatı Davet Ayhan Şenel, karara itiraz ettiklerini belirterek, şunları söyledi:

“Aksine cezanın artırılacağını düşünürken sanığın beraat etmesine şaşırdık. Savcılığın taciz düzeyinde cinsel saldırı suçundan cezalandırılması talebi de reddedildi. Mağdur kızın verdiği ifadeler, doktor raporu, annenin sanıktan şikayetçi olduğu ve daha önce ŞÖNİM’i aradığına dair kayıtlar, anne ve kızının kendilerini korumak için şehir değiştirdikleri, sanığın yurt dışına kaçtığı ve sanığın sözleri gibi tüm deliller “Ben yapmadım” prestijle verildi. Cezanın kaldırılması çok yanlış’ dedi.

haber-lacin.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu