Haber

İstanbul’da ‘Haliç Su Sporları’na renkli açılış

İSTANBUL (İGFA) –İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Bağlantı Koordinatörlüğü ve Spor İstanbul iş birliğinde düzenlenen Uluslararası Haliç Kürek Yarışları ile Haliç Su Sporları Merkezi’nin açılışını yaptı.

Renkli görüntülerle hizmete açılan merkezin açılışında Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız birer konuşma yaptı. Haliç’in tarihi ve coğrafi konumu nedeniyle değerli bir nokta olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Temiz, masmavi suları ve yemyeşil kıyılarıyla Haliç’i birleştirmek, buluşturmak en önemli sorumluluğumuz oldu. Son dört yılda Haliç’te yoğunlaşan çok işimiz var. Bu çalışmaların her birinin meyvelerini almaya başladık ve önümüzdeki dönemde de almaya devam edeceğiz. Haliç’i hak ettiği öneme sahip bir faaliyet alanına dönüştürüyoruz. Cazibe merkezi olacağından da şüphemiz yok” dedi.

TESİS İLE İLGİLİ BİLGİLER PAYLAŞILIR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kürek sporu başta olmak üzere amatör branşlara önem verdiğine işaret eden İmamoğlu, şu bilgileri paylaştı:

“İstanbul’da su sporları ile ilgilenen 80’e yakın kulübümüz var. Her kulübümüzle iletişim halinde olacağız. Ayrıca 174 kano kapasiteli kayıkhane bulunmaktadır. Birçok faaliyet alanı bulunmaktadır. Fitness salonu bulunmaktadır. Konferans salonu var, hakem kuleleri var. Bir bölümü soyunma odalarının bulunduğu eğitmen odası konuşma konusudur. İşte yine bu keyifli alanda özellikle bu kulübün ve bu alanın değerli üyeleri, üyeleri, kulüpleri, yöneticileri, sporcuları bu salonlardan yararlanmanın yanı sıra bu keyifli tesise de gelerek ülkemizin kurumu olan Beltur’a soruyorlar. belediye, sağlıklı beslenmek ve çay ve kahve içmek. Tabii ki diliyoruz. 5 Butik Su Sporları Merkezimizin üretim aşamasında olduğunu ve İstanbul’a kazandırılması için çalışmalarımız olduğunu duyurmak isterim. İlk etapta Avcılar, Beyoğlu, Tuzla, Bostancı ve Florya’da üretime başlayan tesisler; Yelken, kano ve kürek kulüplerimiz tarafından antrenman amaçlı da kullanılabilmektedir. Su sporları kulüplerimizin de İstanbul’un bu noktalarından en aktif şekilde faydalanması için desteklerini özenle sürdüreceğiz” dedi.

“OLİMPİZMİN RUHUNU İSTANBUL’A TAŞIMAK İSTİYORUZ”

Üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye’nin su sporlarında hak ettiği yerde olmadığını herkesin bildiğini vurgulayan İmamoğlu, “Olimpiyatlar için belirlediğimiz İstanbul’umuzun bu noktaya gelmesinin mümkün olmadığını da biliyoruz. bu dallarda hak ettiği yeri almadığı sürece oradadır. Evet; çok güzel tesisler. yapmaya devam ediyoruz. Bu onlardan biri. Ama şunu bilelim ki ‘Olimpizm ruhu’ tesislerle elde edilmiyor. Olimpiyatlar kazanılamıyor veya olimpiyat evleri tesislerle ağırlanamıyor. Bu bir spor bilinci sorunudur. Sporun insana verdiği değer ve değerle, centilmen bir tavırla, ‘önce insan’ diyen bir anlayışla sporun bir kültür olarak yaygınlaşmasına öncelik veriyoruz. Olimpizm ruhunu İstanbul’a taşımak ve 16 milyon insanın sportmenlik içinde yaşadığı bir şehir haline getirmek öncelikli hedeflerimiz arasında” dedi.

“FESHANE’Yİ 22 HAZİRAN’DA AÇIYORUZ”

İmamoğlu, “Haliç’te tam karşımızda duran Feshane’nin dünya sanatına büyük bir yuva olacağının ve 22 Haziran’da açılışını yapacağımızın müjdesini vermek isterim” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu