Haber

Eskişehir’deki Depremzedelerden KYK Yurtlarını Boşaltmaları İstedi

Eskişehir Hızırbey KYK yurtlarında kalan depremzedelerin yurtlarını boşaltmaları istendi. Yurttan atılma kararına depremzedeler tepki gösterdi. CHP Eskişehir Milletvekili depremzedeleri ziyaret etti Utku Çakırözer “Depremden sonra 2 binden fazla depremzede buraya geldi. Şu anda burada kalan yüzlerce depremzede yarından itibaren tahliyeleri isteniyor. Buraya gelen bakanların da burada 1 yıl kalabileceklerine dair taahhütleri var. Ama bu sözler tutmadı. Unutuldu. 24 saat içinde burayı boşaltmaları gerekiyor. Bu vicdansızlıktır. Bu acımasızlıktır. Bu sözleri verenlere, ‘merak etmeyin burada bir yıl kalacaksınız’ diyenlere çağrımız mutlaka fırsat verilmeli, buna bir çözüm bulunmalı. Burada kalmalarına izin verilmeli” dedi.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin ardından Eskişehir’deki KYK yurtlarına yerleştirilen depremzedelerden yurtlarını boşaltmaları istendi. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözerdepremzedeleri ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Bir depremzede, “Ben iki çocuğum var. Engelli bir akrabam var. Onlara bakmak zorundayım, oraya geri dönemem. Artık devletimiz umudunu yitirdi” dedi. Ülkede yaşayan bir depremzede, dönemin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun kendilerine söz verdiğini belirterek, “1 yıl kalacaksınız. Ne isterseniz yaparız” dedi, “Sizi atmak için” dedi. bize söz verdikten sonra böyle çıktın.”

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ise depremzedelerin KYK yurtlarından çıkarılma girişimini “vicdansızlık” olarak nitelendirdi. Çakırözer, şunları söyledi:

“Depremden sonra 2 binden fazla depremzede buraya geldi. Şu anda burada kalan yüzlerce depremzededen yarından itibaren tahliyeleri isteniyor. Valilikle görüştüler. Tahliye etmezseniz tahliye edeceksiniz dediler. , size burada yemek yok, hizmet yok…’ Burada tutanak tutan depremzedelere konteyner vereceğiz ya da denildi. 24 saat içinde burayı boşaltmaları isteniyor. Bu vicdansızlıktır. acımasızdır.Bizim buradan davetimiz, devlet kendi imkanlarını yaratana kadar sahip çıksın.Buradan çıkarılmaları kabul edilemez.Buna mutlaka bir çözüm bulunmalıdır.Devletin onlara ’24 saat içinde burayı terk edin’ demesidir. Saatlerce ciddiyet, vicdan, adalet ve hukuk.İşte sizi buraya davet ediyorum.Bu sözleri söyleyenlere, merak etmeyin bir yıl burada kalacaksınız’ diyenlere davetimiz, bu hastalığa fırsat ve çare bulunsun. Burada kalsınlar.”

Kaynak: ANKA / Yeni

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu