Haber

Erdoğan: İsveç bizden NATO konusunda destek beklememeli

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Erdoğan, yaklaşık 3 saat süren görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yaptığımız kapsamlı değerlendirmeler sonucunda 14 Mayıs 2023 Pazar gününün her bakımdan seçimler için en uygun tarih olduğunu gördük. Meclis’te gerekli çoğunluk sağlanamazsa Meclis’te seçime gideceğiz. kararımızı alır ve 14 Mayıs’ta seçimlerin yapılmasını sağlayacak bir takvimle süreci başlatırız.”

Erdoğan, İsveç’teki Türk Büyükelçiliği önünde Kuran-ı Kerim’in yakılması olayına ilişkin, “Modern demokrasilerde insan hak ve özgürlüklerinin çok temel bir tanımı vardır. başkalarının özgürlükleri başlıyor.Hak ve özgürlüklerine saygı duyan herkese hakarettir.Bu alçak saldırının Türkiye Büyükelçiliği önünde gerçekleşmesi konuyu bizim için hem dini hem de milli bir soruna dönüştürmektedir. Müslümanların veya diğer din ve inançların kutsallarına hakaret etme özgürlüğü.Türkiye’de İslam ve Türk kavramının eş tutulduğunu biliyoruz ve millet olarak bununla iftihar ediyoruz.Kur’an-ı Kerim Rabbimizin koruması altındadır. bir nüshasının bir Haçlı hurdası tarafından yakılmasından asla zarar görmesin.Bu sapkınlığa göz yumanlar sonuçlarını da hesaplamıştır.Büyükelçiliğimizin önünde böyle bir rezalet.Buna sebep olanlardan iyi niyet beklemesin. NATO’ya üyelik başvurularıyla ilgili olarak bizden. NATO üyeliği için bizden böyle bir destek alamazsınız. dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Aralık 2022 tarihinden önce vergi dairelerine 2 bin liradan fazla borcu olmayanların cezalarının tahsilinden vazgeçtiklerini de söyledi.

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

14 MAYIS 2023 PAZARININ HER ŞEKİLDE SEÇİM İÇİN EN İYİ TARİH OLDUĞUNU İZLEDİK: “Bugün Receb ayına, 21 Şubat Şaban ayına, 23 Mart Ramazan ayına; 21 Nisan’da Ramazan Bayramı’na, 28 Haziran’da da Kurban Bayramı’na geliyoruz. Bilindiği üzere cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin olağan tarihi 18 Haziran’dı. Ancak bu tarihi denk geldiği için güncelleme gereği duyduk. Kurban Bayramı arifesinde ve vesilesiyle hac dönemi ile birlikte üniversiteye hazırlanan çocuklarımızın sınav takvimi, ilkokul ve ortaokullarımızın tatil günleri. Bu anlayışla yaptığımız kapsamlı değerlendirmeler sonucunda 14 Mayıs 2023 Pazar gününün her bakımdan seçim için en uygun tarih olduğunu gördük. Ülkemizi bu tarihte Anayasa’da belirtilen usullere uygun olarak seçime götürmek istiyoruz. Meclisimiz Anayasamıza göre beşte üç çoğunlukla bu tarih güncellemesini yaparsa memnun oluruz. Meclis’te gerekli çoğunluk sağlanamazsa biz de Cumhurbaşkanı olarak 14 Mayıs’ta seçimin yapılmasını sağlayacak bir takvimle kararımızı alıp, inşallah süreci başlatacağız. Cumhuriyetimizin 100. yıl coşkusu ve coşkusuyla bütünleşen 2023 seçimleri tarihinde yapmayı planladığımız güncellemenin milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

BU SEÇİM, YENİ YÖNETİM SİSTEMİMİZİN İKİNCİ SEÇİMİ OLACAK: Bu seçim yeni yönetim sistemimizin ikinci tercihi olacaktır. 2023 hedeflerimizle bütünleşen bu seçim dönemini ülkemizin ve milletimizin geleceği için yeni bir fırsata dönüştürmenin peşindeyiz. Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana geçen her başarıyı sahipleniyoruz. Anavatandaki son devletimiz olan Cumhuriyetin birinci asrında yapılan her şeyi bir sonraki asrın başlangıcı olarak kabul ediyoruz. Cumhuriyetimizin yeni asrında sahip olduğumuz altyapı ile milletimizi en müreffeh toplumlar seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz. Bu kritik süreçte ülkemizin her alanda kendi vizyonuna sahip olması, programlarını hayata geçirmesi ve hedefleri doğrultusunda yürümesi hayati önem taşımaktadır. Türkiye artık kendi özgür politikaları ve hareketleri ile geleceğe yürüme kabiliyeti kazanmıştır. Ülkemizin asırlık kazanımlarını sadece 20 yılda nasıl elde ettiğini hep birlikte yaşadık ve birlikte gördük. Yıllarca bu ülkenin ve milletin iliğini sömürerek kendi refah ve güvenlik sistemini ayakta tutanlar kolay kolay pes etmeyeceklerdir.

PARİS METROSUNUN ÇATISI AKIYOR. PARİS’E GİTMEYENLER NE OLDUĞUNU BİLMİYOR: Bizleri Bursa’da sevgi ve şevkle ağırlayan Bursalı kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Polise resmi rakamları sordum, bize katılımcı sayısının 120 bine ulaştığını söylediler. Sonrasında gençlerle çok ama çok heyecanlı bir akşam geçirdik. Dün, şehrin ulaşım sistemine büyük katkı sağlayacak, şehir merkezinden havalimanına yani Kağıthane’den havalimanına ulaşımı son derece kolay, hızlı ve konforlu hale getirecek bir projenin açılış törenine katıldık. Paris’te bile değil. Paris’te metronun çatısı akıyor. Paris’e gitmemiş olanların ne olduğu hakkında hiçbir fikri yok. “Bunun kaptanı yok mu?” O sorar. Bugüne kadar kaptansız 10 metro yaptığımızı bilmiyor. Haberi bile yok.

HEM DİNİ HEM MİLLİ SORUN: Şu anda dikkat etmem gereken konu, İsveç’in NATO’ya üyelik başvurusu ile başlayan ve kutsal kitabımız olan Kuran-ı Kerim’in yakılmasıyla son bulan olaylardır. Modern demokrasilerde insan hak ve özgürlüklerinin tanımlanması çok kolaydır. Bireyin hak ve özgürlüklerinin sınırları, diğer kişilerin hak ve özgürlüklerinin başladığı noktaya kadardır. Hiç kimse, Müslümanların kutsallarına veya diğer inançlara mensup kişilere hakaret etme özgürlüğüne sahip değildir. Nefret ve ayrımcılık suçundan ağır yaptırımlara tabi olan bu unsur bizce yerinde bir yaklaşımdır. İsveç’teki korkunç eylem, başta Müslümanlar olmak üzere insanların temel hak ve özgürlüklerine saygı duyan herkese hakarettir. Bu alçak saldırının Türkiye Büyükelçiliği önünde gerçekleşmesi, meseleyi bizim için hem dini hem de milli bir sorun haline getiriyor. Bu zihniyet uzun süredir demokrasi kisvesi altında eli kanlı terör örgütlerine sahip çıkılmasını meşrulaştırmaya çalışıyor.

DAVRANIŞ VE ADIM: Milyarlarca Müslüman’ın inancıyla birlikte 85 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının manevi şahsiyetine saldıran bu zihniyetin yüzyıllardır ilerlemediğinin göstergesidir. Bu sapkınlığı teşvik edenler, göz yumanlar, sonuçlarını elbette hesapladılar. Güvenlik güçlerinizin ve polisinizin koruması altında bu ihaneti, onursuzluğu, alçaklığı ve alçaklığı yapacaklar ve “Biz Müslümanlara ne yaptık?” Ülkemizin büyükelçiliği önünde böyle bir rezalete sebep olanların artık NATO’ya üyelik başvurularında bizden bir iyilik beklemeyecekleri açıktır. Sokaklarınızda terör örgütleri dolaşacak, sonra NATO’ya girmek için bizden takviye bekleyeceksiniz. Öyle bir şey yok. Bizden böyle bir destek beklemeyin. Madem bu kadar çok seviyorsunuz ve koruyorsunuz, o zaman ülkelerine savunmalarını emanet etmelerini tavsiye ediyorum.

BİZDEN NATO İÇİN TESADÜF BİR SEBEP ALAMAZSINIZ : Bir şey söylediğimizde dürüstçe söyleriz, biri bizi küçük düşürdüğünde gösteriş yaparız. İsveç yönetimine, hak ve özgürlüklerine bu kadar saygılıysanız, önce Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Müslümanların dini inançlarına saygı göstereceksiniz. Bu saygıyı göstermezseniz kusura bakmayın, NATO’da bizden bir takviye göremeyeceksiniz.

2 BİN LİRAYI AŞMAYAN BORÇLARA CEZA TAHSİLATINDAN KAÇINIYORUZ : Bilindiği gibi 2 bin lirayı geçmemek üzere icra borçlarının tasfiyesi ve takibin durdurulması için düzenleme yaptık. Şimdi vergi, ceza, faiz gibi tüm başlıklarda 2 bin lirayı aşmayan borcu olan vatandaşlarımız için birebir uygulamayı hayata geçiriyoruz. 2 bin lirayı aşmayan borçların cezalarının tahsilini 21 Aralık 2022 tarihinden önce vergi dairelerine bırakıyoruz. Yaptığımız düzenlemelerin temel amacı, devlet ve vatandaşlarının küçük sorunlarda karşı karşıya gelmesini önlemektir.

2,5 MİLYON SÜRÜCÜMÜZÜN CEZA PUANLARI SİLİNECEK: Sizlerle trafik ceza puanları ile ilgili bir hikaye paylaşmak istiyorum. Bölünmüş yollar, köprüler ve tüneller ile ülkemizin karayolu altyapısını hızlı, konforlu ve güvenli seyahate uygun hale getirdik. Ölümlü trafik kazalarını neredeyse yarı yarıya azalttık. Ferdi ve ticari yol kullanımının artması, sürücülerimizin kural ihlali nedeniyle ceza puanlarında önemli artışlara neden oldu. Yapacağımız düzenleme ile aday sürücü durumları dışındaki alkol, uyuşturucu, ölümlü ve yaralanmalı kazalar, drift ve ihlallerden dolayı sürücülerimizin ceza puanlarını sileceğiz. 2,5 milyon sürücümüzün ceza puanlarının silinmesini ve 10 bine yakın sürücü belgesinin iade sürecinin hayırlı olmasını diliyorum.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu