Haber

Bakan Akar: Zap bölgesi teröristlerden temizlendi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Pençe Kilit Harekatı’nda belli bir aşamaya gelindi. Zap bölgesi büyük ölçüde teröristlerden temizlendi.”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kabine Toplantısı’nın ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bakan Akar, NATO’nun Deniz Kuvvetleri Komutanlığının İngiltere’den 1 yıllığına Türkiye’ye geçmesinin ardından yürütülecek faaliyetlerle ilgili olarak “Planlı faaliyetlere komuta edilecek. Sıcak bir durum yok” ifadelerini kullandı.

Londra ziyaretinde Type-23 fırkateyn alımı konusunda anlaşmaya varıldığı yönündeki iddiaların sorulması üzerine Akar, “Somut ve kesin bir şey yok. İngiltere Savunma Bakanı Sayın Wallace ile ikili ilişkilerimiz var, temaslarımız var. Londra ziyaretimiz de bu kapsamda yaptığımız bir ziyaretti” dedi. Akar, aralarında ABD, Almanya, Fransa ve İtalya’nın da bulunduğu birçok ülke ile askeri eğitim, iş birliği, tatbikatlar ve savunma sanayii konularında görüşmelerde bulunduğunu belirterek, İngiltere’deki temaslarının da bunlardan biri olduğunu belirtti.

Bakan Akar, Türkiye’nin başta Irak ve Suriye olmak üzere tüm komşularının sınırlarına, egemenlik haklarına ve toprak bütünlüğüne saygı duyduğunu belirterek, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) operasyonlarında tek hedefinin teröristler olduğunu vurguladı. Terörle mücadelenin kararlılıkla, artan bir tempoyla ve taarruz ruhuyla sürdürüldüğünü kaydeden Akar, “‘Pençe-Kilit Harekatı’nda belli bir aşamaya gelindi. Zap bölgesi büyük ölçüde teröristlerden temizlendi. Pençe Kilit Harekatı ile birlikte Irak’ın sonu olan 302 kilometrelik hat emniyete alındı. Pençe Kilit Harekatı’nda şu ana kadar 506 terörist etkisiz hale getirildi. Bölge içinde teröristler tarafından kullanılan 600’e yakın mağara, sığınak ve 2 terörist Operasyon kapsamında imha edildi.Binden fazla mayın ve el yapımı patlayıcı imha edildi. Mehmetçik operasyonunda teröristlere ait 1174 adet silah ve 533 bin 275 adet mühimmat ele geçirildi.”

koprubasi-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu