Haber

Elon Musk Auschwitz-Birkenau toplama kampını ziyaret etti

Sosyal medya platformu X üzerinden antisemitizmi yaydığı için eleştirilere maruz kalan Elon Musk, 2. Dünya Savaşı sırasında Nazilerin Polonya’da kurduğu Auschwitz-Birkenau toplama kampını ziyaret etti.

Avrupa Yahudi Birliği’nin (EJA) açıklamasına göre Musk’a ziyareti sırasında EJA Başkanı Haham Menachem Margolin, ABD’li muhafazakar yorumcu Ben Shapiro ve Holokost mağduru Gidon Lev eşlik etti.

Musk, binlerce kişinin vurulduğu ölüm duvarına çelenk koydu ve oradaki törene katıldı.

Antisemitizm konulu bir konferansa katılmak üzere Krakow’a giden Musk, burada da bir konuşma yaptı.

Musk konuşmasında, “Yahudiler arasında büyüdüm, Yahudi anaokuluna gittim, hatta adım çok Yahudi bir isim. 13 yaşımda İsrail’e gittim. Arkadaşlarımın çoğu Yahudi. Bazen merak ediyorum, ‘Ben Yahudi miyim?’ “Ben soruyorum” dedi.

X’e yönelik eleştiriler neler?

Musk geçen Kasım ayında İsrail’i ziyaret etti.

Musk’ın İsrail ziyareti, ABD’li medya izleme kuruluşu Media Matters for America’nın X platformuna yönelik başlattığı soruşturmanın hemen ardından gerçekleşti.

Bazı reklamlarının Nazi yanlısı paylaşımların yanında çıktığını ortaya çıkaran Apple, Disney ve IBM gibi şirketler, X’teki reklamlarını durdurma kararı aldı. Reklam gelirleri X’in en önemli gelir kaynağı.

X, platformu Yahudi karşıtı içerikle dolu olarak gösterdiği için Media Matters for America’ya dava açtı.

Musk daha önce X üzerinde yaptığı bir paylaşım nedeniyle “nefret söylemi yaymakla” suçlanmıştı.

Beyaz Saray, Yahudi halkının “beyaz ırkı zayıflatmaya çalıştığı” yönündeki bir komplo teorisini onaylayan paylaşımının ardından Musk’u anti-Semitizmi yaymakla eleştirdi.

Musk daha sonra Ekim 2022’de satın aldığı Twitter’ın adını X olarak değiştirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu