Haber

Beykoz Üniversitesi Doğal Afet Arama Kurtarma Ekibi AFAD Akreditasyon Sınavını Başarıyla Tamamladı

Beykoz Üniversitesi Doğal Afet Arama Kurtarma Ekibi (BÜDAK), AFAD tarafından yapılan akreditasyon sınavını başarıyla tamamladığını duyurdu. BÜDAK Grup Başkanı M. Hayri Yorgancı, “Ekibimiz AFAD Akreditasyon Sınavını başarıyla tamamlayan ilk vakıf üniversitesi oldu.”

Beykoz Üniversitesi Arama Kurtarma Kulübü öğrencileri tarafından doğal afetlerle mücadele amacıyla 2018 yılında kurulan Beykoz Üniversitesi Arama Kurtarma Grubu (BÜDAK), Bursa AFAD tarafından düzenlenen Hafif Kentsel Arama Kurtarma Akreditasyon Sınavına girdi. Beykoz Üniversitesi, AFAD Anadolu Yakası Birim Müdürlüğü eğitim alanında düzenlenen uygulamalı sınava 29 kişilik ekibiyle katıldı. Tüm gün süren testte ekip; Depremde görev dağılımı, enkazda araç ve gereç kullanımı, koordinasyon, yerleşim yerlerinin belirlenmesi gibi konularda hünerlerini sergiledi. Sınavı geçerek akredite olmaya hak kazanan BÜDAK grubu, olası doğal afetlere müdahale edebilecek.

AFAD Akreditasyon sınavının uygulama kısmında BÜDAK, Bursa’dan gelen 4 kişilik AFAD heyetinin gözetiminde AFAD Anadolu Yakası Birim Müdürlüğü’ne eğitim alanında BOO (Operasyon Üssü/Bölge Operasyon Ofisi) merkezini kurdu. Daha sonra alanın yakınındaki enkaz alanına sarsma senaryosu uygulandı. Senaryo kapsamında yaptıkları çalışma sonucunda grup üyeleri, enkaz altında kalan yaralıya ulaşarak kısa sürede tahliyesini sağladı. Eğitimin sonunda AFAD yetkilileri Beykoz Üniversitesi Arama Kurtarma Ekibini tebrik etti.

“DİNAMİK BİR YAPI OLUŞTURARAK BAŞARIYA ULAŞMANIN GURURUNUYORUZ”

BÜDAK Grup Lideri M. Hayri Yorgancı, Light Kentsel Arama Kurtarma Akreditasyon Sınavına ilişkin yaptığı açıklamada, grubun dinamizminin onları öne çıkaran en büyük faktör olduğunu belirtti. Yorgancı, “BUDAK Ekibimiz, AFAD Akreditasyon Sınavını başarıyla tamamlayan ‘İlk Vakıf Üniversitesi’ oldu. Beykoz Üniversitesi olarak tüm paydaşlarımızı önemseyen, onların fikirlerine, görüşlerine ve projelerine saygı duyan bir yapıya sahibiz. Bu nedenle biz de Sadece idari veya akademik ekibimizden oluşan bir ekip kurmayı reddettik. Katılmak isteyen öğrencilerimizi de dahil ettik. Grubumuzun yaş ortalaması 24. İdari ve akademik ekibimizden istekli 7, 22 gönüllü öğrenci ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. Farklı bölümlerde okuyan öğrencilerimiz var. Birçok farklı bölümde okuyan istekli öğrencilerimiz var. Bu nedenle grup üyelerimiz farklı afet sonrası müdahale ve iyileştirme faaliyetlerinde bulunuyorlar. “Akademik alanlarda aldıkları eğitimleri sektöre yansıtma avantajına sahipler. alan. Multidisipliner ve dinamik bir yapı oluşturarak başarıya ulaşmanın gururunu yaşıyoruz. Takımımızla gurur duyuyoruz” dedi.

“AFETLERDE ÇALIŞMAYA HAZIRIZ”

Beykoz Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Müdürü Enes Özmen, “2021 yılından bu yana aldığımız eğitimler, ekibimize afetlere müdahale ve afet sonrası toparlanma konusunda çok değerli bilgi ve beceriler kazandırdı. eğitimler vererek mentorluk ve süpervizyon sürecimizi yönettik.Bundan sonra Beykoz başta olmak üzere ülke genelinde ve uluslararası alanda meydana gelebilecek afetlerde görev yapmaya hazırız” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu