Teknoloji

ABD’den TCG Anadolu itirafı: Havacılık tarihinde yeni bir sayfa açtı!

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Boğazı’nda eğitimlerini sürdüren TCG Anadolu, tüm dünyanın dikkatini çekmeyi başardı.

Dünyanın ilk drone savaş gemisi olarak anılarak birçok ülkenin radarına girdi. Deniz üzerinde çelik bir kaleyi andıran TCG Anadolu, şimdi de halkın ziyaretine açıldı.

“HAVACILIK TARİHİNDE YENİ BİR SAYFA AÇILDI”

ABD’de savunma ve teknoloji alanında önde gelen medya kuruluşlarından Popular Mechanics, SİHA gemisi TCG Anadolu’yu manşetlerine taşıdı. Savunma sitesinde paylaşılan haberde;

“Geçen hafta, bazılarının beklenmedik bir yer olarak gördüğü bir yerde, havacılık tarihinde yeni bir sayfa açıldı: Türkiye.

Türk donanmasının yeni amiral gemisi ve gelmiş geçmiş en büyük savaş gemisi TCG Anadolu, bulutlu bir havada hizmete girdi.

Doğrudan muharebe görevleri için tasarlanmış insansız hava araçları da dahil olmak üzere gemide hem helikopterler hem de insansız hava araçları vardı.”ifadeler yer aldı.

TB3 İÇİN “BİLİNÇLİ BİR İSİM” KULLANILIYOR

Popular Mechanics tarafından yayınlanan haberde TCG Anadolu’nun genel özelliklerine değinildi. Ayrıca TCG Anadolu, TB3 savunma sahası için helikopterlere ve KIZILELMA’ya atıfta bulunarak “tanıdık bir isim” ifadesini kullandı.

Sitede TB3’ten bahsedilirken Ukrayna’nın Türkiye’den TB2 satın aldığı ve savaşta Rus askeri tesislerinin bombalanmasında aktif rol oynadığı belirtildi.

SAVUNMA TEKNOLOJİLERİNDE TÜRKİYE ÖRNEĞİNİ ALACAKLAR!

Savunma internet sitesinden yapılan açıklamada, sahada etkin görev icra edecek olan TCG Anadolu’nun dünyanın ilk insansız savaş gemisi olduğu vurgulanırken, TCG Anadolu’nun keşif icra etme yeteneği sağlayabileceği belirtildi. ve yelken açabileceği her yerde hassas saldırı görevleri.

Haberde, Türkiye’nin savunma teknolojisinde düşük bütçeyle yüksek güç sunan savaş araçları geliştirmenin mümkün olduğunu kanıtladığı, bu teknolojilerin Türkiye’nin zaman içinde Japonya, Brezilya, Avustralya, Hindistan ve diğer ülkeler tarafından kullanıldığı belirtildi. donanmaları geliştirirken bu stratejiyi örnek alabilir.

KAYNAK: HABERLER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu