Haber

Yunanistan’da tren kazası protesto edildi

Yunanistan’da yaşanan tren kazasının ardından başkent Atina’da sular sakinleşmiyor.

Başkentte orta yola çıkan 50 binden fazla kişi hükümeti istifaya çağırdı. Ellerinde pankartlarla yürüyen göstericiler, hükümet aleyhine sloganlar attı.

Protestocuların çoğunluğunu oluşturan kamu çalışanları, demiryolu işletmeciliğinin özel kesimden alınarak yeniden kamuya devredilmesini talep etti.

Eylemciler polise saldırdı

Meclis binasının bulunduğu Sintagma Meydanı’na kadar devam eden yürüyüşte zaman zaman tansiyon yükseldi. Yaklaşık 500 protestocu çevik kuvvet polisine misket, taş, Molotof kokteyli ve cam şişe attı.

Polis ise öfkeli kümeye ses bombası ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Göstericiler ile polis arasında çıkan çatışmada dükkanlar ve otobüs durakları kullanılamaz hale gelirken, bir araç ateşe verildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yanan araca müdahale etti.

Başbakan Miçotakis özür diledi

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kazada hayatını kaybedenlerin yakınları başta olmak üzere tüm Yunan halkından özür diledi.

Mitsotakis, “Yunanistan’da 2023’te aynı hatta iki trenin karşı karşıya geleceğine kimsenin dikkat etmemesi mümkün değil.dedi.

Kazada 57 kişi öldü

Atina’dan Selanik’e giden yolcu treninin Çarşamba günü Tempi bölgesinde yük treni ile çarpışması sonucu yolcu treninin birinci ve ikinci vagonu tamamen ezilirken, üçüncü vagonu da raydan çıktı.

Kazada 57 kişi hayatını kaybederken, 56 yolcudan hala haber alınamadığı açıklandı. Demiryolu şirketi Hellenic Train’in verdiği bilgiye göre kazada yolcu treninde 342 yolcu ve 10, yük treninde 2 mürettebat vardı.

Yolcu trenindeki yolcuların çoğunun öğrenci olduğu belirtilirken, çarpışmadan önce iki trenin kilometrelerce aynı hatta geçtiği öğrenildi. İnsan hatasından kaynaklandığı ortaya çıkan kazanın ardından Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis istifa etti.

haberseben.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu