Haber

Samsun’da Sokakta Öldürülen Kişiden Dolayı 6 Kişiye Verilen Ceza

Samsun’da sokakta bir kişiyi öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınıp tutuklanan 6 kişiye ceza verilirken, 2 kişi ise beraat etti.

Olay, geçen yıl 22 Mayıs’ta gece saat 03.30 sıralarında İlkadım ilçesi Çiftlik Mahallesi Divitçioğlu Caddesi’nde meydana geldi. Kadir Yalçınkaya (33) sokak ortasında silahlı saldırıya uğradı. Silah sesleri üzerine olay yerine gelen gece bekçileri, Kadir Yalçınkaya’yı kanlar içinde buldu. Olay yerine polis ve ambulans sevk edildi. Sağlık ekipleri yaptıkları incelemede Yalçınkaya’nın olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Silahlı saldırganlar olay yerinden kaçtı. Olayla ilgili polis tarafından yakalanıp tutuklanan Mert Y. (25) Süleyman Ö. (19), Özgür Ö.K. (25), Kayra Z. (25), Samet Ç. (20) ve olay sırasında 17 yaşında olan EHA ile gözaltına alınmayan CSK (26) ve R.Ç. Hakkında Samsun 1. Ağır Ceza Bölgesi’nde dava açıldı.

Davanın son duruşmasında tutuklu bulunan 6 kişiye ceza verildi. Mert Y., Süleyman Ö. ve Özgür Ö.K. “Kasten öldürme” suçundan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kayra Z. ve Samet Ç. “Kasten öldürmeye kolaylaştırma” suçundan 8 yıl 4 ay, olay sırasında 18 yaşının altında olan EHA ise 5 yıl 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca Özgür Ö.K. Süleyman Ö. “Ruhsatsız silah” suçundan 10’ar ay hapis ve 500’er lira para cezasına çarptırıldılar. Tutuksuz yargılanan CSK ve R.Ç. Beraat etti. -SAMSUN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu