Haber

Lukashenko, Belarus’taki askeri havaalanına saldıranların tutuklandığını bildirdi

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukashenko, ülkesindeki askeri havaalanında Rus A-50 model uçağına insansız hava aracıyla saldıranların yakalandığını duyurdu.

Lukashenko, Belarus askerleri için düzenlenen ödül töreninde, geçtiğimiz ay başkent Minsk yakınlarındaki Machulishchi Askeri Havalimanı’na düzenlenen saldırıyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

Bunun arkasında Ukrayna Güvenlik Servisi ve ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı’nın (CIA) olduğunu belirten Lukashenko, “Bu olayın hazırlıkları yaklaşık 8 ay önce başladı. Bir terörist eğitildi. Bu teröristin Rus ve Ukrayna pasaportları var. Bu kişi dünyaya geldi. Kriviy Rig şehrinde ve Kırım’da bulunuyor.Akrabalarından bazıları Avusturya’da yaşıyor. Bu kişi 2014 yılında Ukrayna istihbaratı için çalışmaya başladı.” dedi.

Saldırganın Polonya, Letonya ve Rusya üzerinden Belarus’a geldiğini kaydeden Lukashenko, “Sonunda bu şahıs yakalandı. Bu şahsın Belarus topraklarındaki 20’den fazla suç ortağı da gözaltına alındı. Diğerleri yurt dışında saklanıyor.” dedi.

Söz konusu olaydan Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky’yi sorumlu tutan Lukashenko, “Ülke liderinin haberi olmadan bu tür operasyonlar yapılmaz. Bunu Cumhurbaşkanı olarak söylüyorum.” sözlerini kullandı.

Lukashenko, Belarus’un savaşa katılmak istemediğini ve buna izin vermeyeceklerini vurguladı.

Şubat ayı sonunda Beyaz Rusya’nın Maçulişçi Askeri Havalimanı’nda A-50 model Rus uçağına insansız hava aracıyla saldırı düzenlendiği açıklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu