Ekonomi

Kurutma ve Paketleme Tesisi’nde çalışmalar sürüyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Kumluca’da Atık Azaltım Yerli Üretici Kazanıyor’ projesi kapsamında Beykent Toptancı Hali’ne kuracağı gıda kurutma ve paketleme tesisinde çalışmalar hızla devam ederken, üreticilere bu konuda eğitimler verildi. proje ve tesis hakkında bölge.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2022 Toplumsal Kalkınmayı Destekleme Programı (SOGEP) çerçevesinde desteklenen ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) koordinasyonunda yürütülen; Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Kumluca Kaymakamlığı’nın ortak olduğu ‘Kumluca’da Atık Azaltılıyor, Yerli Üretici Kazandırılıyor’ projesi ile Kumluca ve çevre ilçelerdeki üreticiler gıda kurutma ve paketleme tesisine kavuşacak.

Sütun betonu döküldü

Beykent Toptancılar Halinde hizmet verecek gıda kurutma ve paketleme tesisinde çalışmalar devam ediyor. Tesisin temel betonu ve kolon betonları gruplar tarafından döküldü, temel izolasyonu ve topraklama işlemleri tamamlandı. Yaklaşık 5 milyon TL yatırım bedeline sahip proje ile Kumluca ve çevre ilçelerde meyve sebze üretimiyle geçimini sağlayan küçük, orta ve büyük ölçekli üreticilerin ürettikleri eserler düşük maliyetle kurutulacak, kalan eserler değerlenecek ve gıda israfı önlenecektir.

Proje ve tesis hakkında eğitim verildi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından bölgedeki üreticilere Kumluca’da uygulanacak proje ve kurulacak tesis hakkında bilgi verilmesi için eğitim düzenlendi. Kumluca Ziraat Odası’nda düzenlenen eğitimde, Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Ar-Ge Proje Şube Müdürü Deniz İlaslan Çürek ve Büyükşehir Belediyesi Bitkisel Üretim Eğitim Şube Müdürlüğü Ziraat Yüksek Mühendisi Hatice Parlak, gıda israfının önlenmesi, hijyen ve tarımın teşviki konularında bilgiler verdi. tesis.

Atık önlenecek

Kumluca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Lideri Mustafa Çetin, Kurutma ve Paketleme Tesisi’nin bölgeleri için çok değerli bir proje olduğunu belirterek, “Tesis sayesinde yetiştirilen ürünler israfı önlemek için kurutularak pazara ulaştırılacak. Üreticinin ürününün ambalajını sağlamak da çok önemli. Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederim.” dedi.

Üreticinin büyük eksikliğini giderecek

Kumluca’da seracılık yapan Şahin Köse, “Bu biz çiftçiler için çok güzel bir proje. Bu tesis büyük bir eksiklikti. Büyükşehir Belediyesi bu eksikliği gördü ve bir tesis kurarak bu eksikliği kapatıyor. Çok büyük bir eksiklik var. Belli bir ay sonra fiyatlar yüzünden üretici yetiştirdiği ürünü dalda bırakmak zorunda kaldı, ziyan oldu. Böylece bunun önüne geçilmiş olacak” dedi. – ANTALYA

kesan-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu