Haber

Kocaeli genelinde iyileştirme çalışmaları

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, kent genelinde yüzey sularının aktığı birçok derede rehabilitasyon çalışmaları yürütüyor. Bu kapsamda ani yağışlarda sel riski oluşturan Kartepe Maşukiye mevkiinde bulunan Dağ Deresi’nde rehabilitasyon çalışmaları devam ediyor.

KOCAELİ ÇEVRESİNDE İYİLEŞTİRME FAALİYETLERİ

Kocaeli genelinde altyapı çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren İSU Genel Müdürlüğü, dere ıslah çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Küresel ısınma ve iklim değişikliği ile birlikte düzensiz ve ani yağışlar sel ve taşkın riskini beraberinde getiriyor. İSÜ Genel Müdürlüğü, yatırım planlamasını bu öngörülerle gerçekleştirerek sel ve taşkın riski yaşayabilecek derelerde ıslah çalışmaları yürütüyor. Bu kapsamda Kartepe’nin Maşukiye Mahallesi’nde bulunan Dağ Deresi’nde rehabilitasyon çalışmaları yapılıyor.

MAŞUKİYE DAĞ SÜRÜCÜ GELİŞTİRİLDİ

Yaz ve kış turizm merkezi olan Kartepe’de 2022-2023 yılı yatırım programı kapsamında Dağ Deresi’nin rehabilitasyon çalışmaları aralıksız devam ediyor. Ani yağışlarda su baskını riskini önlemek için bin metre uzunluğunda yığma duvar, 5 adet menfez ve 2 adet ters baraj çalışması yapılıyor. Çalışmalar kapsamında dere ıslahının 580 metre uzunluğundaki kısmında ıslah çalışmaları tamamlandı.

TEHLİKE OLMAYACAK

Bölgede ıslah çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte ani ve şiddetli yağışlarda taşkınların önüne geçilecek, derenin insanlar ve çevre için tehlike oluşturmayacak hale getirilmesi sağlanacaktır.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

karakoyunluhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu