Ekonomi

Koç ve YKB hisseleri satış sonrası aktif

Günü düşüşle tamamladı borsa istanbulgüne yüzde 1’in üzerinde kazançla başladı, ardından dalgalı bir seyir izledi.

6583 – 6671 bandında hareket eden BIST 100 endeksi, saat 23.33 itibarıyla yüzde 0.21 oranında yükselerek 6.616 puanda işlem görüyor.

Bankacılık Endekste kayıp derinleşiyor. Endeksin gün içinde düşüşü yüzde 4’e yaklaşırken ilerleyen dakikalarda yüzde 3,45 düşüşle 5674 puanda süreci görüyor.

İnşaat kredileriBugün en yüksek işlem hacmine sahip şirket Banka olurken, Yapı Kredi sırasıyla Koza Altın, Astor Enerji, Türk havayolları ( THYAO) Ve Koza Madenciliktakip etti.

BİST 100 endeksinde teknik olarak 6700 ve 6800 seviyeleri direnç, 6500 ve 6400 puanları ise destek.

Satış haberlerinden sonra hisse senetleri dalgalı

dün akşam Koç HoldingKoç Holding ve Yapı Kredi Bankası hisseleri bugün dalgalı bir seyir izlerken, Yapı ve Kredi Bankası’nın 575 milyon TL nominal değere kadar olan hisseleri borsa dışında hızlandırılmış muhasebe yöntemiyle kurumsal yatırımcılara satılıyor.

Analistler, söz konusu satışın “yabancı yatırımcıların Türk varlıklarına ilgisinin arttığı” şeklinde yorumlanabileceğini vurguladı.

Dün günü 13,37 TL’den tamamlayan Yapı Kredi Bankası hissesi, bugünkü işlemlerde 12,37 TL’ye geriledi. Bankanın hisseleri yüzde 6,88 değer kaybıyla 11,36 TL’den 12,45 TL’ye geriledi.

Koç Holding hisseleri ise günü ekside tamamlayarak ilerleyen dakikalarda yüzde 0,94 artışla 117,60 TL’den işlem görüyor. Holdingin hisseleri en yüksek değeri olan 121,40 TL’ye çıktı.

İş Yatırım’ın notunda, Koç Holding’in son çeyrek sonunda solo net nakit pozisyonunun 352 milyon dolar olduğu belirtildi. “İşlem sonrası Koç Holding’e önemli bir nakit girişi olacağı için Koç Holding hisselerinde olumlu tepki beklerken, Yapı Kredi hisselerinde kısa vadeli baskı görebiliriz.”söylendi.

Küresel piyasaların gözü Fed’de

Analistler, küresel hisse senedi piyasalarında, ABD Merkez Bankası(Fed)’in bugün açıklayacağı para politikası kararları öncesi, politika metni ve Fed Başkanı’nın karışık bir seyir izlediğini ifade eden Jerome powellToplantı sonrası yapılacak açıklamalarda alınacak sinyallerin yatırımcıların odağına yerleştirildiğini söyledi.

Para piyasalarında fiyatlamada, Fed’in politika faiziAnalistler, Banka ekonomisinde 25 baz puanlık bir artışın kesin görüldüğünü, siyasi alanı daraltabileceği için Banka’nın önümüzdeki döneme ilişkin net bir açıklama yapmasının olası olmadığını söylediler.

Bu makale ilk olarak My Economy’de yayınlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu