Haber

Kırklareli’de Göçmen Kaçakçılığı Yapan Çift Yargılanıyor

Kırklareli’de kiraladıkları araçlarla “göçmen kaçakçılığı” yaptıkları iddia edilen çiftin yargılanmasına başlandı.

Kırklareli 1. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Kubilay E. ve eşi Merve E.’nin yanı sıra müşteki askeri personel Ç.Ş., DS ve MFT ile parti avukatları katıldı.

Duruşmada kimlik tespiti ve iddianamenin okunmasının ardından savunmasını yapan Merve E, göçmen kaçakçılığı yapmadığını iddia etti.

Araçtaki kişilerin düzensiz göçmen olduğunu bilmediğini iddia eden Merve E, şunları söyledi:

“Kavga ettiğimiz eşimin evi terk etmesi nedeniyle Kırklareli’ne geldim. Onu takip ediyordum, o da beni unutturmak için köy yollarına girdi. O sırada yolda bir kadın otostop çekiyordu. . Ona yardım etmek için durdum ve benden onu bir sonraki köye bırakmamı istedi, ben de kabul ettim. “Ve o anda arabaya onunla birlikte başka biri daha bindi. Ben de hiçbir şey söylemedim. Seyir halindeyken bir kalabalık farkettim ve arabanın ön camına tahtayla vurdular. Zaten yavaş gidiyordum, durdum, beni indirdiler, sonra jandarma olduklarını anladım.”

Sanık Kubilay E., Kırklareli’de arkadaşları olduğunu ve evden çıkıp onların yanına gitmeye çalıştığını, eşinin de kendisini bölgeye kadar takip ettiğini iddia etti.

Aracı babası adına kiraladığını belirten Kubilay E, göçmen kaçakçılığı yapmadığını ileri sürerek tahliyesini ve beraatını talep etti.

Şikayetçilerin ifadelerinin alınmasının ardından tarafların avukatları savunmalarını yaptı.

Savcı, mütalaasına göre Kubilay E. ve Merve E.’nin tutukluluk halinin devamını talep etti.

Hakim çiftin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Olayın tarihi

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, sistemsiz göçle mücadele kapsamında 1 Haziran 2023’te Karahamza köyünde yaptıkları kontrolde 34 ENR 142 ve 34 FEK 028 plakalı araçları durdurmak istedi. “Dur” ihtarına uyup kaçan Merve E.’nin kullandığı araçta bulunan 8 düzensiz göçmen yakalandı. Şüpheli Kubilay E daha sonra jandarma ekiplerinin çalışmasıyla yakalandı. Şüpheliler, çıkarıldıkları hakimlik tarafından tutuklandı.

Davanın iddianamesinde Kubilay E’nin “göçmen kaçakçılığı”, “görevi yapmaktan kaçınmak için direnme”, “mala zarar verme” ve “kasten yaralama” suçlarından, eşi Merve E’nin ise “göçmen kaçakçılığı”, “görevi yapmaktan kaçınmak için direnme” suçlarından cezalandırılması isteniyor. göçmen kaçakçılığı”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu