Teknoloji

iPhone 15 Pro’nun ısınma sorunu devam ediyor mu?

Görünüşe göre bazı kullanıcılar için iPhone 15 Pro’nun beklenenden daha yüksek sıcaklıklarda çalışmasıyla ilgili şikayetler devam ediyor. Apple, sorunun muhtemelen üçüncü parti uygulamalardan kaynaklandığını belirterek bu konuyu geçen yıl Eylül ayında ele almıştı. iOS 17.1’de bir düzeltme yayınlandı.

Ancak bazı kullanıcılar hala 17.3 ve 17.4 çalıştıran yeni telefonlar da dahil olmak üzere iPhone 15 Pro ve Pro Max ısınma sorunlarından şikayetçi. Ancak bu şikâyetlere artık yanıt verilmeyebilir. Müşteriler, ısınma sorunlarının Apple teknisyenleri tarafından şirket içinde “beklenen davranış” olarak tespit edildiğini belirtse de Apple bunu doğrulamıyor.

Bazı kullanıcılar, telefon herhangi bir güçlü görevi yerine getirmediğinde bile cihazın ısındığından şikayetçi. Reddit’te bir kullanıcı, Apple Store’daki personelin telefonda sıcaklık uyarısı olmadığı sürece sorun olmadığını söylediğinin altını çizerken, diğer Reddit kullanıcıları ise hafif oyunların ve hatta sadece kamera kullanmanın bile telefonun çok ısınmasına neden olduğunu açıkladı. sıcak.

Bir kullanıcı, sorunlu telefon aldığını düşündüğü için değişim istediğini ancak yeni telefonunda da aynı sorunun yaşandığını vurguladı. Bazıları sorunun telefona format atıldığında çözüldüğünü iddia ediyor, bu da iPhone 15 Pro’nun tasarımındaki bir kusurdan ziyade basit bir yazılım sorununa işaret ediyor olabilir.

Bazıları, daha dayanıklı olmasına rağmen titanyum çerçeveye geçişin sorunu daha da kötüleştirebileceğini düşünüyor çünkü titanyum daha az iletken ve ısıyı önceki iPhone modellerinde bulunan çelik ve alüminyuma göre daha az dağıtabiliyor.

Bu arada Apple da boş durmuyor, @KosutamiSan isimli bir kullanıcı Grafen termal sistemi üzerinde çalışmak o tartışır. Grafen, ısıyı etkili bir şekilde yaydığı ve çelikten daha güçlü olduğu için işe yarayabilir, ancak daha değerli ve üretilmesi daha zordur.

Telefon performanslarının her geçen yıl artması ve bu cihazların giderek küçük PC’lere dönüşmesi nedeniyle yakın gelecekte ısıtma ve soğutma ile ilgili şikayetlerin artması şaşırtıcı olmayacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu