Haber

HDP’li Gülüm: “Türkiye uyuşturucu merkezi oldu”

HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, geçmişte uyuşturucu için “transit ülke” olarak tanımlanan Türkiye’nin artık “merkez” haline geldiğini iddia etti.

Gülüm, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, gençler arasında uyuşturucu madde kullanımının ve satışının yaygınlaştığını, uyuşturucuyla birlikte şiddet ve cinayet olaylarının da yaygınlaşmaya başladığını savundu.

Türkiye’de muhalif toplumsal kesimlerin yaşadığı bölgelerde uyuşturucunun daha çok arttığını ve bu alanlarda gerçek bir denetimin olmadığını öne süren Gülüm, “Uyuşturucu mekanizmasının alenen döndüğü ve bu işin son bulana kadar örgütlendiği gerçeğiyle karşı karşıyayız. ilkokul.” dedim.

Züleyha Gülüm, Birleşmiş Milletler (BM) Uyuşturucu ve Suç Ofisi’nin 2021 dünya uyuşturucu raporuna göre Türkiye’nin en fazla kokain ele geçirilen ülke olduğunu söyledi. Gülüm, “Geçmişte Türkiye uyuşturucuda transit ülke olarak anılırken, bugün merkez haline geldi. Uyuşturucu kullanımı yaygın. Aileler bu sorunla tek başlarına mücadele etmek zorunda kalıyor.” sözlerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu