Ekonomi

Harvester President hasat edildi

ANTALYA (İGFA) – Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Korkuteli ilçesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından hibe edilen arazilerde biçerdöverle buğday hasadı yaptı. İlk olarak Çaykenarı Mahallesi’nde çiftçilerle bir araya gelen Önder Böcek, sorunları ve talepleri dinledi. Büyükşehir Belediyesi’nin tohum desteği verdiği tarlalarda incelemelerde bulunan Önder Böcek, ardından biçerdöverin direksiyonuna geçerek ilk buğdayın hasadını yaptı. Önder Muhittin Böcek daha sonra Çaykenarı’nda Büyükşehir Belediyesi’nin bağışladığı tohumlardan oluşan ayçiçeği tarlasını gezerek çalışmaları yerinde gördü.

2.600 DECE BUĞDAY VE AYÇİÇEK DESTEĞİ

Korkuteli’ndeki üreticilere 950 dekar buğday bağışladıklarını belirten Lider Muhittin Böcek, “Bugün hasada geldim. İnşallah hasadımız bereketli olur. Korkuteli’nde de 1650 dönümlük alanda çiftçilerimize ay çekirdeği hediye ettik. Ayçiçeklerinin yerinde büyüdüğünü de gördük. Bir köylü çocuğu, bir göçebe çocuğu olarak Antalya’nın her yerindeki üreticilerimize destek olmak için çabalıyoruz. Yerel kalkınma projemizle 14 ilçemizde üreticilerimizin yanındayız. Hayırlı bir hasat dönemi diliyorum” dedi.

Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Korkuteli Yelten Mahallesi Kapalı Pazar Yeri’nde vatandaşlar ve esnafla kucaklaşarak hayırlı işler diledi.

DENETİMLİ ASFALT İŞİ

Korkuteli’nde 14 mahalleye ulaşımı sağlayan Naldöken küme yolunda devam eden asfaltlama çalışmalarına Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de nezaret etti. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tuncay Sarıhan ve Köy Hizmetleri Sorumlusu İsa Akdemir’den çalışmalar hakkında bilgi alan Önder Böcek, çalışanlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Vatandaşların talepleri doğrultusunda 14 ilçede Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki küme ve yayla yollarında asfalt çalışmalarına devam ettiklerini belirten Lider Böcek, hazırlıkları tamamlanan yolları yüzey ve sıcak asfaltla kapladıklarını söyledi. program kapsamında. Havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara göçün hızlandığını belirten Önder Muhittin Böcek, yayla yollarındaki çalışmaları da hızlandırdıklarını kaydetti. Böcek, daha önce asfaltlanan ancak kışın zarar gören yollarda da bakım ve onarım çalışması yaptıklarını bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu