Ekonomi

Fitch’in 2024 yılı faiz indirimi tahmini

Fitch’ten yapılan açıklamada faiz oranlarının bu yıl sonunda hala Kovid-19 salgını öncesindeki seviyelerin oldukça üzerinde kalacağı belirtildi.

Açıklamada, son dönemde enflasyonda yaşanan düşüşler ve ABD Merkez Bankası’nın (Fed) “güvercin” yorumlarının ardından Fed, Avrupa Merkez Bankası (ECB) veya İngiltere Merkez Bankası’ndan başka faiz artırımı beklenmediği belirtildi. (BoE) bu sıkılaştırma döngüsünde. 2024 yılı sonuna kadar her bankanın faiz oranlarını 75 baz puan indirmesinin beklendiği belirtildi.

Açıklamada, faiz oranlarındaki değişimin yaygın olacağı ve Küresel Ekonomik Görünüm’de yer alan 20 ekonomiden 19’unda merkez bankalarının bu yıl faiz indirimi yapmasının beklendiği, sadece Japonya Merkez Bankası’nın beklendiği belirtildi. faiz oranlarını artırmak.

Açıklamada, faiz indirimlerinin coğrafi genişliğinin etkileyici olacağı ancak son 2 yıldaki agresif artışlara kıyasla büyüklüğünün ve hızının ölçüleceği belirtildi.

Açıklamada, son sıkılaştırma döngüsünde siyasi faizlerdeki artışın tarihi standartlara göre son derece hızlı olduğu, Fed ve BoE’nin faiz oranlarını sırasıyla bazdan 525 baz puan ve 515 baz puan artırdığı hatırlatıldı. 2021’deki seviyeler ve ECB bunları 450 baz puan artırdı.

Açıklamada, 2025 yılı sonuna kadar Fed, BoE ve ECB’den sırasıyla 200 baz puan, 175 baz puan ve 150 baz puanlık kümülatif indirim beklendiği, Fed’in faiz indirimi yapmasının beklenmediği belirtildi. Oranlar bu yıl Haziran veya Temmuz öncesinde.

Açıklamada, Fitch’in faiz indirimlerinin finansal piyasalara göre daha yavaş olmasını beklediği, Fed ve ECB’nin yıl sonuna kadar yaklaşık 150 baz puan, BoE’nin ise 115 baz puan civarında indirim yapmasının beklendiği belirtildi. 2024.

Fitch açıklamasında, “Bu, yapışkan ücret ve hizmet enflasyonunun merkez bankalarını faiz oranlarını çok hızlı düşürme konusunda ihtiyatlı hale getireceği yönündeki görüşümüzü yansıtıyor.” dedi. ifadeler kullanıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu