Teknoloji

Drag Yarışında Porsche Cayenne Modelleri [Video]

Porsche’nin ilk SUV’u Cayenne Tanıtılmasından bu yana 20 yıl geçti. O zamanlar otomobil üreticisi için çok önemli bir modeldi çünkü bir ilkti ve şimdi Cayenne üçüncü neslini yaşıyor. Üçüncü nesil Cayenne Turbo S e-Hybrid her zamanki gibi şık ve güçlü.

Porsche’nin SUV’si Cayenne, 2002’den bu yana ne kadar yol kat edildi? Carwow adlı bir YouTube kanalı, bu soruyu cevaplamak için ilk Cayenne’i ve bir drag yarışı koyar. Ortada bir de orta kuşak var. Bu üç arabanın kısa mesafeli araba yarışında nasıl performans gösterdiğine bir göz atalım.

Porsche Cayenne Turbo MK1 ve Porsche Cayenne Turbo MK2 ve Porsche Cayenne Turbo S e-hybrid MK3

Bu üç aracın istatistikleri, MK1’denKarşılaştırmaya başlayalım: 450 beygir güç ve 620 Nm tork sağlayabilen 4.5 litrelik çift turbo V8 motor.Sahip olduğu araç 2.300 kg ağırlığındadır.

MK2Eğer 570 beygir güç ve 800 Nm tork üretebilen 4.8 litrelik biturbo V8 motordan güç alıyor. sahip. İşin garibi, MK2, MK1’den sadece 2.200 kilogram daha hafif.

Nihayet MK 3 Turbo S e-hibritelektrik motoru ile birleştirilmiş model 4 litrelik çift turbolu bir V8 motor taşıma. Elektriğin gücü ile bu motor tamamen 680 beygir güç ve 900 Nm tork sağlar. Hibrit teknolojisi sayesinde, bu araç üçün ortasındaki en ağırı: Tam 2.500 kilogram.

Drag yarışı hakkında ne düşünüyorsunuz? Lütfen fikirlerinizi yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu