Haber

Davutoğlu: İsrail’e yaptırım uygulanmalı

GELECEK Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Türk büyükelçisi neden hâlâ Tel Aviv’de? İsrail’e herhangi bir yaptırım uygulanmadı. İsrail’e 48-72 saat süre tanıyın, saldırıları durdurmazsa ‘Biz’ diyeceğiz” dedi. Büyükelçimizi geri çağırarak, İsrail’in hava sahasını kapatıyoruz. “De ki, ‘Biz kendilerine ne gittiği belli olmayan lojistiği kapatıyoruz” dedi.

Ahmet Davutoğlu ve Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sabri Tekir, Saadet Partisi’nin TBMM’deki küme toplantısında konuştu. İsrail’in Gazze’ye yönelik baskınlarına değinen Davutoğlu, “Bu, hastanelerin, camilerin, mülteci kamplarının bombalandığı bir savaş. İlk günden beri Filistin’i savunduğumuz için bize saldırdılar. Bir grup, bir amaç doğrultusunda mazlumu zalimle eşitledi. ‘İkisi de hatalı’ dedi ve “İkisi de lanetlenmeli” dedi. Bir grup bekledi, bekledi, bekledi; 18 gün sonra İsrail zulmünü kınadılar ve miting düzenlediler. Hükümet Filistin konusunda sessiz kaldı. 18 gün boyunca, Cumhuriyet Bayramı öncesinde sadece Cumhur İttifakı’na açık bir miting düzenlediler, sanki Filistin davası onların tekelindeydi, sanki 18 gün sessiz kalan onlar değil bizdik. Şunu söylemek istiyorlardı: Biz Filistin davasını tekelleştiriyoruz, Filistin’i istediğimiz zaman konuşabiliyoruz, istediğimiz zaman susabiliyoruz, istediğimiz zaman zalimle mazlumu aynı yere koyabiliyoruz, istediğimiz zaman gösteri yapabiliyoruz. “Biz bu duruma karşıyız. Miting böyle bir günde yapıldı; bir yanda Gazze, diğer yanda Cumhuriyet kutlamaları. Kimse onurumuzu, üzüntümüzü kısıtlamasın. “Gazze’de akan her damla kanın ve gözyaşının takipçisi ve savunucusuyuz” dedi.

‘BU DONANMALAR HANGİ NEDENLE BURADA?’

Davutoğlu, Filistin davasının haklı bir dava olduğunu belirterek, “Gelecek-Mutluluk Grubu bir heyet oluşturarak Gazze’ye gitmeye karar verdi. Ne Dışişleri Bakanlığı ne de Mısır cevap verdi. Ama gidip selamlarımızı iletecekler. Sadece beyanda bulundular.” Ulusal yas.” Günümüz şartlarında ne yapılmalı? İlk grup toplantımızda şunu söyledik: ‘İsrail Büyükelçisini derhal geri gönderin.’ Göndermediler, kalkıp gitti. Oradan ‘Türkiye ile ilişkilerimizi gözden geçireceğiz’ diye sert açıklamalar yapıyor. Türk büyükelçisi neden hala Tel Aviv’de? İsrail’e herhangi bir yaptırım uygulanmadı. İsrail’e zaman verin. İsrail’e 48-72 1 saat verin, baskınları durdurmazsa ‘Büyükelçimizi geri çağırıyoruz, hava sahasını kapatıyoruz, lojistiği kapatıyoruz, İsrail’e ne gittiği belli değil’ deyin. Bu bildirim Doğu Akdeniz’de donanması bulunan NATO üyesi ülkelere gitmeli; Kim burnumuzun dibine donanma gönderiyorsa, NATO’nun “Donanmayı toplantıya çağırın. Bu donanmalar neden burada? Sizin donanmanızın burnumun dibinde ne işi var? 7 gücün donanması Doğu Akdeniz’de, bizim donanmamız” Boğaz’da. Donanmamızın Doğu Akdeniz’de de güç göstermesi gerekiyor” dedi.

‘SADECE SİYASİ GÖSTERİ’

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sabri Tekir, “Yaklaşık bir ay geçmesine rağmen Filistin için tek bir somut adım atıldığını söylemek mümkün mü? 25 gündür bomba altında yaşayanlara şunu söylemek mümkün mü?” Yüzlerce ton patlayıcının üzerlerine atıldığı bir ortamda, mazlum Gazze halkının yüreklerini rahatlatacak önlemler alındığına dair bir açıklama yapıldı.” “Eğer halk bu konuda beceriksizlik ve duyarsızlık gösteriyorsa, böyle bir politika karşısında halkımızın ve milletimizin söyleyecek çok şeyi var. Yüzlerce çocuk bombaların altında inlerken, binlerce insan ezilirken hükümetin miting düzenlemesi Öldürülen olay sadece siyasi gösteri içeren bir mitingdir” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu