Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan taban fiyata orta zam açıklaması!

Minimum fiyat ne zaman artacak? sorusuna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, küme toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

“Seçim öncesi asgari ücrete zam yapılacak mı?”sorusuna Erdoğan yanıt verdi. “Hayır, öyle bir şey yok. Zamların hepsini zaten duyurduk.”söz konusu.

“Asgari ücretliler yıl sonuna kadar bekleyecek mi?” sorusu üzerine Erdoğan temmuz ayını işaret etti. erdoğan “Temmuzu bekleyecekler, Temmuz var.”dedi.

BAKAN ‘Yeniden değerlendireceğiz’ DEDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Alım, asgari fiyata orta zam iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Mecliste gazetecilerin sorularını yanıtlayan Alım, şunları söyledi: “Bildiğiniz gibi asgari ücret 8 bin 500 lira olarak açıklandı. Enflasyon düşüyor. Temmuz ayında bu trend devam ederse, enflasyondaki düşüş trendi devam ederse asgari ücrette yeniden düzenlemeye gerek kalmayacak. Temmuz’da o günün şartlarıyla yeniden değerlendirecek.”dedi.

GÜNDEMDE OLMAYAN EMEKLİLERE ARTIŞ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Alım, emeklilere zam yapılıp yapılmayacağına ilişkin de konuştu.

“AK Parti Genel Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştünüz. Emekliler için düzenleme yapılacak mı?”soruya Resepsiyon, “Başardık… Türkiye tarihinde bir ilk. Geçmişe bakın. Türkiye’de ilk kez en düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya çıkarıyoruz. Bu ilk kez yapılan çok ciddi bir düzenleme. Bizim tarihimizde 10 milyon emeklimiz bundan faydalanacak. Onun için daha yenisi yok” dedi.o cevapladı.

Bilgin, 7 bin 500 liranın üzerinde maaş alan emeklilere kademeli zam yapılıp yapılmayacağı sorusuna da değindi. Şu anda gündemimizde böyle bir şey yok” dedi.diye cevap verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu