Ekonomi

Brown & Brown’ın ilk çeyrek kârı ücretler ve yatırımlar sayesinde arttı

Bağımsız bir sigorta brokerliği şirketi olan Brown & Brown, komisyon ve ücretlerden elde ettiği yüksek kazançların yanı sıra yatırım getirilerindeki iyileşmenin de etkisiyle bugün ilk çeyrek kârında bir artış olduğunu bildirdi. Sigortacılar ve müşteriler arasında bir arabulucu olarak faaliyet gösteren şirket, 31 Mart’ta sona eren üç aylık dönemde temel komisyon ve ücretlerinin geçen yılın aynı dönemindeki 1,08 milyar dolardan 1,19 milyar dolara yükseldiğini gördü.

Firma, ekonomik gerileme dönemlerinde bile sabit kalma eğiliminde olan tutarlı şirket ve hükümet politikası harcamaları nedeniyle genellikle ‘durgunluğa dayanıklı’ olarak kabul edilen sigorta sektörünün istikrarından faydalanmaktadır. Brown & Brown’ın müşterilerine poliçe seçiminde yardımcı olma rolü, bu güçlü sektörde kritik öneme sahiptir.

Komisyon ve ücretlerdeki artışlara ek olarak, şirket yatırım gelirlerinde de önemli bir artış yaşamış ve bir önceki yıl 7 milyon dolar olan yatırım gelirleri bu çeyrekte 18 milyon dolara yükselmiştir. Bu iyileşme kısmen, fonlarının bir kısmını genellikle güvenli varlıklara yatırdıkları için sigortacıların yatırım gelirlerini destekleyen yüksek faiz oranı ortamına bağlanmaktadır. Ayrıca, hisse senedi sermaye piyasaları bu yıl olumlu bir eğilim göstermiş olup, bu da yatırım getirilerinin iyileşmesine katkıda bulunabilir.

Brown & Brown dört ana iş segmentinde faaliyet göstermektedir: perakende, ulusal programlar, toptan aracılık ve hizmetler. Şirketin bu çeyrekteki toplam geliri %12,7’lik bir artışla 1,26 milyar dolara ulaştı. Hisse başına düzeltilmiş kazanç da artarak bir önceki yıl hisse başına 96 sent iken 1,14 dolara ulaştı.

Firmanın ilk çeyrekteki büyümesi, daha yüksek bir kâr elde etmek için hem temel ticari faaliyetlerinden hem de elverişli piyasa koşullarından yararlanma becerisini yansıtıyor. Brown & Brown’ın temel komisyon ve ücretlerdeki artış ile yatırım gelirlerindeki yükseliş gibi performans göstergeleri, şirketin mali sağlığının ve ABD’nin önde gelen bağımsız sigorta aracı kurumlarından biri olarak konumunun altını çiziyor.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu