Haber

Borusan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde kara ve su altı yaşamı için farkındalık yarattı.

Borusan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde bilinçlendirme etkinlikleri düzenledi. Gemlik’te deniz temizliği eğitimleri veren, Orman Dostu Uzun Ömür Rehberi yayınlayan ve kıyı temizliği etkinlikleri düzenleyen Borusan, geleceğe yaşanabilir bir dünya bırakmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Sürdürülebilirlik odak alanları olan iklim, insan ve inovasyon konusunda kapsayıcı ve etki odaklı çalışmalar yürüten Borusan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü Ocean-Willing Borusanlılar ile birlikte farklı etkinlikler düzenleyerek kutladı. 30 Mayıs Salı günü Borusanlılar Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı tarafından deniz temizliği odaklı online eğitim düzenlenirken, eğitimde denizlerin nasıl temiz tutulacağına dair bilgiler verildi.

Orman Dostu Yaşam Rehberi  yayınlandı

Borusan’ın iklim, insan ve inovasyon odak alanlarında konumlanan sürdürülebilirlik stratejisi, 2022 yılında İklim ve insan konularını kapsayan Yuvam Dünya Derneği ile başladı. Orman Kahramanları projesi orman bilincini artırmaya ve orman ekosisteminin sağlıklı gelişimine yönelik faaliyetleri ve Orman Dostu Uzun Ömür Rehberi’nin yaygınlaştırılmasını içerir. Özel Şube Gönüllüleri Derneği (ÖSGD) tarafından 2022 yılının en başarılı gönüllülük projesi seçilen Orman Kahramanları projesi, Borusan EnBW Power liderliğinde ve Yuvam Dünya Derneği iş birliğiyle yürütülüyor.

Yuvam Dünya Derneği işbirliğiyle 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Orman Dostu Uzun Ömür Rehberi . Kılavuzda, ormanlar ve iklim krizinin ortasındaki bağlantısından, yangınların nedenlerine, kesintilere göre küresel sera gazı emisyonlarından dünya ormanlarının mevcut durumuna kadar pek çok farklı bilgiye yer verildi. Ormanda geçirilen süre, giyim, beslenme, ulaşım, güç ve dekorasyon başlıklarında bireysel alışkanlıkların ormanı koruyacak şekilde nasıl değiştirilebileceğine dair ipuçları da veren Kılavuz, buna karşı alınması gereken önlemlere de değiniyor. orman yangınları ve orman yangınlarından sonra yapılması gerekenler. Orman Dostu Yaşam Rehberi’ne Borusan’dan ulaşabilirsiniz.

8 Haziran Marmara Denizi Günü’nde kıyılar temizlendi

Borusan Limanı tarafından yılda iki kez düzenli olarak gerçekleştirilen kıyı temizliği, 2022 yılından itibaren tüm Ocean-Willing Borusan müşterilerinin katılımına açık hale getirildi.

Kıyıların ve suların temizliğine verdikleri önemi vurgulamak ve bu alanda farkındalık yaratmak amacıyla ikinci kıyı temizliğini gerçekleştiren Borusan, 8 Haziran Marmara Deniz Günü’nde Okyanus İstekli Borusanlılar ile bir araya geldi. , Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle. Borusan Limanı öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlikte, Prof. Sahil, Borusan İlkokulu öğrencilerinin katılımıyla geniş çaplı bir etkinlik düzenledi. Gemlik Dalgıçlar Derneği’nin coşkulu dalgıçları dalış yaparken bir yandan da deniz tabanından çıkardıkları atıklarla kirliliği ortaya çıkardılar. Çevre bilincini artırmak için dalgıçlar tarafından toplanan plastik, cam ve metal atıklar stant alanında yerini aldı. Borusan Limanı, Marmara Denizi’nde müsilajın önlenmesi konusunda farkındalık yaratmak ve müsilajın önlenmesine yönelik projeleri desteklemek için de faaliyetler yürütüyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

havza-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu