Ekonomi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Manda Yetiştiricilerine Destek Veriyor

Balıkesir’in 6 bin mandasının yüzde 90’ını kapsayan Altıeylül ilçesinde manda yetiştiriciliği yapan üreticilere geçen yıl 9 adet erkek manda temin eden Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 10 adet erkek manda daha dağıtarak bölgedeki hayvanların cinslerinin daha da gelişmesini sağladı. bölge değişir, kalite artar. Manda bakımından Türkiye’de 6’ncı sırada yer alan Balıkesir, Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle üst sıralara çıkacak.

Her karış toprağı altın değerinde olan Balıkesir’in bereketli ovalarında geçimini tarım ve hayvancılıktan sağlayan üreticilere ve küçük-orta ölçekli işletmelere büyük önem veren Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, destek gününü artırıyor güne göre. Balıkesir’in 134 mahallesinden 961’i kırsal mahalle statüsünde olan 20 ilçesinin tarım ve hayvancılık potansiyelini öne çıkaracak proje ve yatırımlara son 5 yılda 350 milyon liranın üzerinde destek veren Büyükşehir Belediyesi, ve bu takviyelerle milyonlarca liralık katma değer üretiyor, böylece üretici emeğinin karşılığını alabiliyor. Hiçbir sorumluluk almıyor.

Tüm manda üreticilerine 130 ton pamuk tohumu dağıtıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile birlikte, 6 bin manda varlığıyla Türkiye’de 6’ncı sırada yer alan Balıkesir’in manda işletmeciliği alanında en üst seviyeye çıkarılması amacıyla “Manda Geliştirme Projesi”ni hayata geçirdi. . Bu kapsamda Altıeylül ilçesine bağlı Balıklı Kırsal Mahallesi’nde; Balıklı, Helalca, Yakupköy, Karamanköy, Ayşebacı kırsal mahallelerinde manda yetiştiriciliği yapan üreticilere 10 adet erkek manda dağıtıldı. Geçen yıldan bu yana bölgedeki üreticilere toplam 19 adet erkek manda dağıtarak hem cins değişikliğini hem de kalite artışını sağlayan Büyükşehir Belediyesi, şehrin manda popülasyonunu artıracak. Ayrıca Balıkesir’de manda yetiştiriciliği yapan tüm üreticilere 130 ton deniz yosunu yemi dağıtıldı.

Büyükşehir belediyesi yetkileri geliştirmek için her yönden çalışıyor

Balıkesir’in çok önemli bir tarım kolu olan manda yetiştiriciliği sektörünün geliştirilmesi için geçen yıldan bu yana ciddi destek verdiklerini belirten Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Serkan Akça, “Öncelikle Coğrafya Tebliği aldık. Manda kaymağının göstergesi. Yağıyla, tadıyla, nefisliğiyle bizim.” Çok güzel bir kaymağımız var. Bir de Coğrafi İşaretini aldığımız Balıkesir Kaymaklısı tatlımız var. Bu sayede mandalarımıza hem erkek manda hem de dişi manda desteklerinin yanı sıra pamuk tohumu dediğimiz pamuk yemi de dağıtıyoruz. Sütün yağını arttırır ve kaymak miktarını arttırır. “Bunun 130 tonunu tüm mandalarımıza dağıttık. Amacımız Balıkesir’de ve ülkemizde manda yetiştiriciliğini en üst seviyeye taşımak, manda kaymağını herkese tanıtmaktır” dedi. – BALIKESİR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu