Haber

Aksaray’da Düğün Töreninde 2 Maganda Havada Kırmızı Yakalandı

Aksaray’da nikah töreninde oynayanlar arasında havaya ateş açan 2 maganda, sivil jandarma ekiplerince suçüstü yakalandı.

Olay, Aksaray’ın Ağaçören ilçesine bağlı Avşar köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Aksaray İl Jandarma Komutanlığının “Mutluluğu Boğma Geleceği Karart” sloganıyla düzenlediği çalışmalar çerçevesinde kent genelinde düzenlenen ve yapılacak düğünlere sivil jandarma ekipleri görevlendirildi. Bu kapsamda Avşar köyünde görev yapan sivil jandarma ekipleri, konuk olarak katıldıkları düğünü izledi. Açık hava düğünde oynayan vatandaşların ortasında beliren iki kişi bellerindeki silahları çekerek havaya ateş etmeye başladı. Kısa sürede harekete geçen sivil jandarma ekipleri, 2 gangsteri suçüstü yakaladı. Şahısların silahlarına el konulurken, yapılan aramada 25 adet kuru ateşli tabanca mermisi ele geçirildi. Kuru olduğu belirlenen 2 tabancanın daha sonra oynanarak gerçek tabancaya dönüştürülmeye çalışıldığı ortaya çıktı. 2 tutukluya 5 bin 252 TL idari para cezası uygulandı.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “İlçemizde düzenlenen düğün, nişan, asker eğlenceleri gibi etkinliklerde tabancayla ateş açma olaylarının yaşanmaması için gece gündüz titiz ve titiz çalışmalarımızı sürdürüyoruz. sorumluluk alanlarımız, vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde eğlenme törenlerini gerçekleştirmeleri için devam edecektir” dedi. – AKSARAY

cayajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu