Ekonomi

Aksa Enerji Gana’da gücünü artırdı

İSTANBUL (İGFA) – Türkiye’nin halka açık en büyük küresel elektrik üreticisi Aksa Enerji’nin iştiraki Aksa Energy Company Ghana Limited, Electricity Company of Gana (ECG) ile şirketin küreselleşme yolculuğunun ilk başladığı ülke olan Gana Cumhuriyeti’nde. ), ülkenin elektrik şirketi. 350 MW’lık Kumasi Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali’nin kurulması, elektrik üretimi ve üretilen elektriğin 20 yıl süreyle garantili satışı için ABD doları üzerinden enerji satış sözleşmesi imzaladı.

İmzalanan yeni anlaşma hakkında konuşmak Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Cemil Kazancı“Aksa Power olarak küreselleşme yolculuğumuza ilk başladığımız ülke olan Gana Cumhuriyeti’nde 350 MW kurulu güce sahip olacak yeni santralimiz ile yurt dışında gücümüzü artırmaya devam ediyoruz. Faaliyet gösterdiğimiz Gana’da 2015 yılından bu yana ülke enerji dönüşümüne verdiğimiz değer doğrultusunda, santralimizde başlattığımız yakıt dönüşümü ve başarıyla sürdürdüğümüz dual yakıt teknolojisi ile üretim, Gana Devletinin bize olan güvenini pekiştirdi.

Kumasi’de kuracağımız bu yeni 350 MW’lık santral ve 20 yıllık ABD doları bazlı kontrat, Gana’da hükümetin Aksa Enerji’ye olan inancının simgesi. Operasyonel mükemmellik konusundaki hassasiyetimizle kazandığımız bu inanç, Gana’daki toplam yetkilendirme gücümüzü 720 MW’a çıkarmamıza olanak sağladı ve uzun vadeli bir elektrik satış anlaşmasının kapılarını araladı. kazanmakküresel ölçekte ülkelerin enerji arz güvenliğine ve enerji dönüşümüne katkı sağlayabilecek projeleri yakından takip ettiklerinin altını çizdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu